play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightPovestea de adormit copii care a devenit filmul numărul unu pe Netflix. Este „Capra cu trei iezi” o poveste violentă și sadică?

General

Povestea de adormit copii care a devenit filmul numărul unu pe Netflix. Este „Capra cu trei iezi” o poveste violentă și sadică?

todaymartie 27, 2023

Background
share close

Toți știm c mai cunoscut basm „Capra cu trei iezi”, creația lui Ion Creangă. Ni-l spuneau părinții sau bunicii, înainte de culcare, când eram mici. Dar credeai că s-ar putea transforma într-un film de groază?
Povestea a fost publicată pentru prima dată pe data de 1 decembrie 1875 în revista Convorbiri literare.

Povestea „Capra cu trei iezi” prezintă drama unei mame (capra) a căror copii (iezii) au fost prăpădiți de un lup, primit în casă de cei mai mari și mai neascultători dintre copii. Singurul ied care a supraviețuit este cel mai mic și cel mai ascultător, care apoi o ajută pe mama sa să-și planifice răzbunarea asupra prădătorului, ducând la un deznodământ în care lupul este păcălit, ars de viu și, în final, ucis cu pietre.
Capra cu trei iezi, film horror românesc
S-a făcut chiar și un film românesc pe această temă. Retrasă de lume, în România rurală din secolul al XIX-lea, o văduvă și mamă a trei copii trebuie să apere ce a mai rămas din familia ei, cu orice preț, de un vechi prieten de familie, devenit dușman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute basme populare românești (Capra cu trei iezi, de Ion Creangă), acest film își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești de adormit copiii și să trateze publicul cu o perspectivă diferită. Mai exact, despre cum arată tragedia, dincolo de cântecele fericite și personajele îndrăgite.
Poate cel mai mare noroc al acestui film este chiar distribuția, cea din care fac parte Maia Morgenstern (în rolul „caprei”) și Marius Bodochi (în rolul „lupului”), „acest Javier Bardem de România”, după cum avea să specifice chiar Victor Canache, regizor și scenarist, la premiera din Galați.
Așadar, poți viziona filmul românesc pe Netflix, ca să vezi dacă te sperie, așa cum și-a propus, sau dacă nu-ți lasă niciun sentiment de frică.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Cornel Dinu intervine în conflictul Hagi vs. Iordănescu

Cornel Dinu, antrenorul cu care România a început campania de calificare la CM 1994, a analizat confictul care s-a rostogolit în ultimele zile, cel dintre Gheorghe Hagi și Edi Iordănescu. Indignat că Ianis Hagi (abia revenit după accidentare) nu a fost trecut pe lista pentru partidele din preliminariile EURO 2024, Gică Hagi a lansat mesaje aspre către selecționer. Subiectul, tratat de mai multe personalități din fotbalul românesc, a fost analizat […]

todaymartie 24, 2023 3


0%