play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

CINCI PROFESORI UNIVERSITARI CLUJENI SUNT INCLUȘI ÎN TOPUL CELOR MAI CITAȚI OAMENI DE ȘTIINȚĂ DIN LUME

todayoctombrie 26, 2023

Background
share close

Cei cinci sunt cadre didactice la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară din Cluj. Ei au fost incluși în Top World Ranking of Scientists 2%. Clasamentul este realizat de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier și cu organizația de cercetare științifică SciTech Strategies.

Din România se află în acest top 238 de cercetători. În total, au fost analizate lucrările a peste 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii și 176 de subdomenii. Perioada aleasă este 1996-2022, oferindu-se astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

CINE SUNT PROFESORII DE TOP?

Reprezentanții USAMV Cluj-Napoca incluși în acest clasament se regăsesc la categoriile “Opera Omnia” (Pentru întreaga carieră), respectiv “Pentru anul 2022”. Cele două categorii oferă informații despre impactul celor mai citiți oameni de știință din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru anul 2022.

În premieră pentru USAMV, un cadru didactic este inclus la categoria “Opera Omnia”. Este vorba despre Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare. El ocupă poziția 64 la nivel național, din 169 de oameni de știință, respectiv poziția 197.695 la nivel mondial.

Din categoria “Pentru anul 2022” fac parte cadre didactice de la trei facultăți ale USAMV Cluj-Napoca, după cum urmează: Facultatea de Știinta și Tehnologia Alimentelor – Prof. dr. Dan Vodnar, poziția 20 la nivel național și poziția 26.211 la nivel mondial. Conf. dr. Zorița Diaconeasa, poziția 86 la nivel național și poziția 114.636 la nivel mondial. Facultatea de Agricultură – Prof. dr. Francisc Dulf – poziția 104 la nivel național și poziția 134.089 la nivel mondial; Facultatea de Medicină Veterinară – Prof. dr. Andrei D. Mihalca – poziția 141 la nivel național și poziția 181.796 la nivel mondial. Prof. dr. Adela Pintea – poziția 162 la nivel național și poziția 230.388 la nivel mondial.

Prezența celor cinci cadre didactice în cadrul acestei categorii plasează Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca pe locul 15 la nivel național.

Top World Ranking of Scientists 2% este o bază de date disponibilă public, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%