play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

2,5 miliarde de lei este propunerea pentru bugetul Consiliului Judeţean Bihor pentru 2024. Este o creștere de de 110% faţă de bugetul anului trecut

today01/23/2024

Background
share close

Un procent de 84% din bugetul pe anul acesta va merge spre dezvoltare. Asta a declarat preşedintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

“Pentru Consiliul Judeţean Bihor, 2023 a fost un an bun, unul dintre cei mai buni ca volum de investiţii şi proiecte realizate. Nu a fost un an perfect, pentru că nu toate proiectele au avut un ritm pe care noi l-am estimat. Asta se vede din procentajul de 76% realizat. Dar a fost un an bun, în care în multe zone ale judeţului începe să se vadă că s-a lucrat la modul serios. Rezultatele anului 2023 se vor vedea în anii următori prin proiectele ce se pun în practică. De asemenea, a fost un an de pregătiri pentru proiectele de anul acesta.”, a spus Ilie Bolojan.

Propunerea de buget de anul trecut a fost de 1,6 miliarde lei. Aceasta a fost realizată în proporţie de 76%, adică o execuţie bugetară de 1.216.190.488 de lei. Bugetul consolidat pentru acest an este de 2.549.707.440 de lei, constituit în special pe investiţii.

Ilie Bolojan a prezentat trei categorii de proiecte mari ale judeţului: cele în derulare şi care se vor finaliza în acest an; cele care vor continua anul acesta şi proiecte noi.

Domeniile cu cele mai mari alocări în 2024 sunt: Transport şi comunicaţii, cu peste 1,7 miliarde de lei; Cultură, recreere şi religie – cu peste 72 de milioane de lei, Învăţământ – cu investiţii de peste 86 de milioane de lei, Protecţia mediului – cu aproape 50 de milioane de lei. În proiecte generale, economice, comerciale şi de muncă, CJ Bihor îşi propune să cheltuiască peste 136 de milioane de lei.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%