play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

7,4 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitare termică şi eficientizare energetică

today01/30/2024

Background
share close

După ce în urmă cu două zile anunțase obținerea de fonduri europene pentru reabilitarea Spitalului de Recuperare, Consiliul Județean Cluj marchează o nouă reușită. Și Spitalul de Boli Infecțioase va fi modernizat tot cu bani europeni.

 

“Peste 7,4 milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a spitalului subordonat Consiliului Judeţean. Consiliul Judeţean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că proiectul care vizează ‘Reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca a fost selectat spre finanţare”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Cluj.

Lucrări pentru îmbunătățirea performanței energetice

Printre lucrările prevăzute a fi realizate la sediul unităţii sanitare aflate în subordinea forului administrativ judeţean se numără reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolaţiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor şi al copertinelor, precum şi instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice. De asemenea, investiţia mai vizează schimbarea şi modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic şi a reţelei de distribuţie, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii şi calităţii aerului interior, dar şi lucrări conexe pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.

“Este o nouă reuşită care ne bucură şi care dovedeşte, o dată în plus, preocuparea noastră constantă pentru asigurarea climatului optim de realizare a actului medical. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reuşit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiţii, care vor fi resimţite atât de pacienţii cât şi de personalul spitalului nostru”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. 

 

Proiectul are o valoare totală de 36.920.937,04 lei, cu TVA inclus, şi a fost depus spre finanţare din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

 

Principalele beneficii ale investiţiei, ulterior implementării, vor consta în reducerea consumului anual de energie primară cu 58,56%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,35%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75,94%. 

 

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%