Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal Comuna Nimigea jud. Bistrita-Nasaud
Calator prin Ardeal Comuna Aiton jud Cluj
Calator prin Ardeal Com Grosii Tiblesului jud Maramures
Calator prin Ardeal Com. Sanpaul jud. Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Rodna
Calator prin Ardeal Comuna Luna jud Cluj
Calator prin Ardeal Orasul Viseu de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Targu Lapus judetul Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Suatu judetul Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Sisesti jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Moftin jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Mediesu Aurit jud Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 27 - Regulamentul Organic Revolutia de la 1848 si Avram Iancu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 26 - Principatele dupa Tudor Vladimirescu si modernizarea lor
Calator prin Ardeal - COLUMNA 25 - Tudor Vladimirescu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 24 - Epoca Fanariota 2 Bucovina
Calator prin Ardeal - COLUMNA 23 - Epoca Fanariota 1
Calator prin Ardeal - Comuna Aghiresu judetul Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Doba judetul Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 22 - Moldova 4 - Dimitrie Cantemir
Calator prin Ardeal - COLUMNA 21 - Tara Romaneasca 4 - Ultimii Domni pamanteni si Constantin Brancoveanu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 20 - Influentele culturale in Tarile Romane
Calator prin Ardeal - COLUMNA 19 - Tarile Romane in sec. 17-18
Calator prin Ardeal - COLUMNA 18 - Transilvania 3 - dupa Mihai Viteazul si Scoala Ardeleana
Calator prin Ardeal - COLUMNA 17 - Tarile Romane si Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal COLUMNA 16 - Transilvania 2 Situatia in sec 16 pana la Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal - COLUMNA 15 - Tara Romaneasca 3 - Neagoe Basarab si Petru Cercel
Calator prin Ardeal - COLUMNA 14 - Matei Corvin si Vlad Tepes
Calator prin Ardeal - COLUMNA 13 - Moldova 3, Moldova dupa Stefan cel Mare si Petru Rares
Calator prin Ardeal - COLUMNA 12 - Moldova 2, Alexandru Cel Bun si Stefan Cel Mare
today22/05/2025
Proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, în parteneriat cu Căpitănia Superioară de Poliție a Comitatului Szabolcs-Szatmár-Bereg (Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-Főkapitányság), în perioada 14 martie 2025 – 13 martie 2026, fiind finanțat prin Programul Interreg VI-A România-Ungaria, cu o valoare totală de aproximativ 200.000 de euro.
Proiectul ”UNITE” urmărește să promoveze o cooperare transfrontalieră eficientă și durabilă, bazată pe comunitate, și să întărească încrederea reciprocă, prin activități de tip „people to people”, care să contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la violența domestică în rândul tinerilor și al comunităților din zona transfrontalieră.
Delegația maghiară, condusă de domnul Dr. Kánya Zoltán, adjunct al Căpităniei superioare de poliție a comitatului Szabolcs-Szatmár-Bereg, a fost formată din 26 de persoane, printre care Procurorul-Șef al Parchetului Județean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Procurorul Parchetului Districtual Nyíregyháza, Șeful Secției Penale a Tribunalului Nyíregyháza, Șeful Departamentului de Tutela și Justiție, conducerea Direcției pentru Protecția Copilului și Justiție, conducerea Centrului pentru Familie și Protecția Copilului din Nyíregyháza, conducerea Centrului pentru Sprijinirea Victimelor, conducerea Centrului de sprijin al Victimelor Violenței, rerezentanți ai Crucii Roșii și ai Institutului pentru Protecția Copilului al Bisericii Greco-Catolice.
„Acest proiect reprezintă începutul unei noi etape – una în care extindem eforturile noastre de prevenire a violenței domestice dincolo de graniță, într-un parteneriat real, durabil și responsabil. Este, de altfel, primul proiect transfrontalier în care Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare are calitatea de lider de parteneriat, precum și prima noastră inițiativă cu finanțare europeană care vizează direct violența domestică, printr-un program integrat de educație, formare și conștientizare.”
„Un aspect important va fi să ne deschidem ușile și să nu lăsăm victimele singure. Este esențial să înțelegem în profunzime acest fenomen și să colaborăm pentru a construi soluții eficiente și accesibile. Atelierele de lucru comune pentru ofițeri de poliție și alți specialiști vor contribui semnificativ la creșterea capacității noastre colective de reacție.”
Implementarea proiectului UNITE a fost prezentată de doamna inspector de poliție Beatrix-Pușa Câmpan (specialist implementarea proiectelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare), care a detaliat calendarul activităților și etapele de desfășurare.
Evenimentul a constituit un prilej de consolidare a relațiilor româno-maghiare și de reafirmare a valorilor comune europene: solidaritate, demnitate umană și cooperare. Totodată, a oferit un cadru concret pentru schimbul de bune practici și inițierea unui dialog deschis și constructiv privind prevenirea și combaterea violenței domestice în zona transfrontalieră.
Written by: Moldovan Raluca
21 mai! conferința de lansare a proiectului transfrontalier „UNITE – Violența nevăzută – Prevenirea și combaterea violenței domestice în context transfrontalier”! IPJ Satu Mare a organizat miercuri
Copyright radio SOMES 2024