Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal Comuna Petrova jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Dorolt jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Somes Odorhei jud Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Salsig jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Ruscova jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Leordina jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Jichisu de Jos jud Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Iara jud. Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Farcasa jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Suciu de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Lapus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Coroieni jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Viseu de Jos jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Bogdan Voda jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Apa jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Marca judetul Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Sapanța jud. Maramureș
Calator prin Ardeal Comuna Pomi jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Ileanda jud. Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Hida jud. Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Dragu jud. Salaj
Calator prin Ardeal orașul Ardud jud. Satu Mare
Calator Prin Ardeal Comuna Desesti jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Dragu jud. Salaj
Calator prin Ardeal Judetul Salaj
Calator prin Ardeal Tautii Magheraus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Ocna Sugatag jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Grosi jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Nimigea jud. Bistrita-Nasaud
Calator prin Ardeal Comuna Aiton jud Cluj
today20/07/2025
Proiectul vizează revitalizarea unei zone centrale aflate în prezent în paragină, care va fi transformată într-un spațiu public modern, cu funcțiuni multiple, adaptate nevoilor cetățenilor unui oraș european: zone de recreere, piste de biciclete, alei pietonale, spații verzi, facilități pentru evenimente culturale și sociale.
Contractul de execuție, în valoare de 33,5 milioane lei cu TVA inclus, a fost semnat împreună cu firma de construcții desemnată și echipa de implementare din cadrul Primăriei Baia Mare. Suma este cu aproximativ 3 milioane de lei sub valoarea estimată, ceea ce denotă o gestionare eficientă a fondurilor publice.
„Principalul meu scop este să le ofer băimărenilor certitudini. Un oraș în care proiectele sunt luate în serios, în care se construiește, în care nu se pierd bani europeni! Cred că în tot acest timp de când sunt primarul municipiului Baia Mare, scurt de altfel, am reușit acest lucru. Și vom continua, atât eu cât și colegii mei din Primărie, până când vom îndeplini fiecare obiectiv propus.”
Amenajarea unei „livade urbane”, a unui amfiteatru și a unei fântâni de răcorire tip fog;
Piste pentru biciclete, zone pietonale largi și mobilier urban modern;
Realizarea unei verande urbane și a unui turn cu ceas – elemente emblematice ale noului spațiu;
Crearea de pavilioane pentru activități culturale, sociale și educaționale;
Bariere vegetale și zone verzi, cu accent pe sustenabilitate și estetică urbană.
Piața va deveni și anticamera campusului Universitar Nord Baia Mare, deservind anual peste 4.500 de studenți. Acest nucleu urban va completa recentul proiect al „Malului Săsarului” și reabilitarea bulevardului Independenței, transformând centrul municipiului într-un pol de mobilitate și interacțiune socială.
În ceea ce privește traficul, primarul Dăncuș a dat asigurări că accesul rutier nu va fi blocat, fiind prevăzute benzi de conectare și acces auto ocazional, controlat prin bolarzi retractabili.
Proiectare: 1 lună
Execuție lucrări: 11 luni
Prin această investiție, Primăria Baia Mare, sub conducerea primarului Ioan Doru Dăncuș, reconfirmă angajamentul față de dezvoltarea urbană durabilă și atragerea de fonduri europene în beneficiul comunității.
„Am semnat contractul de execuție pentru înființarea Pieței Universității!Principalul meu scop este să le ofer băimărenilor certitudini. Un oraș în care proiectele sunt luate în serios, în care se construiește, în care nu se pierd bani europeni! Cred că în tot acest timp de când sunt primarul municipiului Baia Mare, scurt de altfel, am reușit acest lucru. Și vom continua, atât eu cât și colegii mei din Primărie, până când vom îndeplini fiecare obiectiv propus.Am făcut ieri ultimul pas procedural pentru realizarea uneia dintre cele mai importante investiții de regenerare urbană din ultimii ani, înființarea Pieței Universității. Un proiect în valoare de peste 55 de milioane lei cu TVA inclus, pentru care am obținut o finanțare consistentă prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (PNRV), care va transforma complet o zonă centrală, aflată astăzi în paragină, într-o veritabilă sufragerie urbană.Alături de constructorul desemnat și colegii mei din echipa de implementare, am semnat ieri contractul de execuție a lucrărilor, în valoare de 33,5 milioane lei cu TVA inclus, cu aproximativ 3 milioane lei sub valoarea estimată. Este o investiție care va completa într-un fel recent finalizatul „mal al Săsarului”, respectiv reabilitarea bulevardului Independenței pentru care de curând am semnat contractul de execuție, și va da naștere unui nucleu urban cu spații de recreere, alei pietonale, piste de biciclete, benzi prioritare transportului public și multe alte facilități demne de un oraș european modern.Vorbim, de asemenea, despre anticamera campusului universitar al Centrului Universitar Nord Baia Mare, unde învață anual peste 4.500 de studenți. O zonă centrală care, până acum, nu reflecta nici pe departe potențialul sau importanța sa. Știu că unii dintre băimăreni au avut și poate încă au rezerve cu privire la această investiție, în special datorită închiderii unui tronson al străzii Victoriei, despre care se tem că va afecta traficul. Eu îi asigur că traficul rutier nu va fi periclitat! Am găsit soluții, vom construi benzi de acces dinspre strada Victoriei înspre bulevardul Independenței, iar complementar vom permite accesul auto și prin piață, ocazional, prin montarea unor bolarzi retractabili care să nu afecteze funcționalitatea zonei.Printre lucrările pe care le vizează acest proiect, se numără:-Amenajarea de spații pietonale, piste de biciclete și o „livadă urbană”;-Introducerea unor elemente de mobilier urban și structuri emblematice, precum o verandă urbană și un turn cu ceas;-Construirea unui amfiteatru, a unei fântâni de răcorire de tip fog, zone verzi cu bariere vegetale, precum și pavilioane pentru activități culturale și sociale;Din acest moment, avem o lună pentru etapa de proiectare și 11 luni pentru execuție. Iar rezultatul final, vă asigur, va fi pe măsura așteptărilor!”
Written by: Moldovan Raluca
investește peste 55 de milioane de lei în regenerarea urbană: A fost semnat contractul pentru înființarea Pieței Universității! Maramureș Primăria Baia Mare
Emisiune de promovare a valorilor tradiționale.
closeCopyright radio SOMES 2024