radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal Com Grosii Tiblesului jud Maramures
Calator prin Ardeal Com. Sanpaul jud. Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Rodna
Calator prin Ardeal Comuna Luna jud Cluj
Calator prin Ardeal Orasul Viseu de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Targu Lapus judetul Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Suatu judetul Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Sisesti jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Moftin jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Mediesu Aurit jud Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 27 - Regulamentul Organic Revolutia de la 1848 si Avram Iancu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 26 - Principatele dupa Tudor Vladimirescu si modernizarea lor
Calator prin Ardeal - COLUMNA 25 - Tudor Vladimirescu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 24 - Epoca Fanariota 2 Bucovina
Calator prin Ardeal - COLUMNA 23 - Epoca Fanariota 1
Calator prin Ardeal - Comuna Aghiresu judetul Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Doba judetul Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 22 - Moldova 4 - Dimitrie Cantemir
Calator prin Ardeal - COLUMNA 21 - Tara Romaneasca 4 - Ultimii Domni pamanteni si Constantin Brancoveanu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 20 - Influentele culturale in Tarile Romane
Calator prin Ardeal - COLUMNA 19 - Tarile Romane in sec. 17-18
Calator prin Ardeal - COLUMNA 18 - Transilvania 3 - dupa Mihai Viteazul si Scoala Ardeleana
Calator prin Ardeal - COLUMNA 17 - Tarile Romane si Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal COLUMNA 16 - Transilvania 2 Situatia in sec 16 pana la Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal - COLUMNA 15 - Tara Romaneasca 3 - Neagoe Basarab si Petru Cercel
Calator prin Ardeal - COLUMNA 14 - Matei Corvin si Vlad Tepes
Calator prin Ardeal - COLUMNA 13 - Moldova 3, Moldova dupa Stefan cel Mare si Petru Rares
Calator prin Ardeal - COLUMNA 12 - Moldova 2, Alexandru Cel Bun si Stefan Cel Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 11 - Tara Romaneasca 2 si Mircea Cel Batran
Calator prin Ardeal - COLUMNA 10 - Clasele inferioare, armata si orasele
today10/02/2023
Împătimiții de film și teatru românesc știu deja că actorul Costel Constantin este unul dintre numele de referință din industrie.
Costel Constantin este, cu adevărat, un personaj interesant, de vreme ce deține o carieră impresionantă, iar fiecare reprezentație a sa a fost sortită succesului.
Costel Constantin s-a născut în data de 20 octombrie 1942, la Galați, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964, avându-i în clasă pe Ion Caramitru, Virgil Ogăşanu, Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ştefan Radof, Valeria Seciu, dar și mulţi alţii.
Și-a dat „definitivatul” în „Hamlet”, de William Shakespeare, iar de atunci a jucat în multe filme, dar și pe scena Teatrului Național din București.
Poate cel mai important rol al său a fost cel în piesa „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, adaptare după romanul scris de autorul Ken Kesey.
În cazul în care acest titlu ți se pare cunoscut, află că după el s-a făcut inclusiv un film, devenit ulterior celebru, ce l-a distribuit pe Jack Nicholson în rolul principal.
De-a lungul carierei sale, Costel Constantin a jucat în următoarele filme: Dus întors, Viața ce ți-am dat, Când trăiești cu adevărat, Bălcescu, Porțile albastre ale orașului, Ultima noapte a singurătății, Tănase Scatiu, Speranța nu moare în zori, Domnișoara Nastasia, Arborele genealogic, Împușcături sub clar de lună, Acțiunea „Autobuzul”, Ediție specială, Revanșa, Jachetele galbene, Drumuri în cumpănă, Blestemul pămîntului – blestemul iubirii, Rețeaua S, La răscrucea marilor furtuni, Șantaj, Ana și „hoțul”, Întoarcere la dragostea dintîi, De ce trag clopotele Mitică, Convoiul, Liniștea din Adîncuri, Așteptînd un tren, Cine iubește și lasă, Buletin de București, Misterele Bucureștilor, O lebădă iarna, Eroii nu au vârstă, Căsătorie cu repetiție, Pormisiuni, A doua variantă, Liliacul înflorește a doua oară, Campioana, A unsprezecea poruncă, Balanța, Mandroid, Pepe și Fifi, Somnul Insulei, Tracers 4: Jack of Swords, Eu sunt Adam!, Omul zilei, Ministerul Comediei, Tandrețea lăcustelor, Dulcea saună a morții, Numai iubirea, Trezește-te, Cu un pas înainte, Doctori de mame, Aniela și Iubire și onoare.
În concluzie, din câte se poate observa, rar se poate întâlni un actor atât de prolific ca artistul despre care vă povestim în acest articol.
Despre începuturile sale, Costel Constantin avea să vorbească cu redactorii Formula As. Lor, actorul le povestea că meseria „ar fi furat-o” de la greii cinematografiei românești, Florin Piersic și George Constantin.
„Am jucat roluri importante, în multe piese, am învățat de la actori ca George Constantin și Florin Piersic. Să știți că Florin Piersic, afară de poveștile pe care le spune el, nenumărate, pe scenă, este un partener impecabil, minunat, de o generozitate formidabilă. Eu m-am înțeles cu el și am învățat de la el mult! În clipa în care urca pe scenă, dădea tot sufletul, totul, de la el! Și în ochi îți cerea ca și tu să fii sincer și să faci la fel.
Ceea ce e foarte mare lucru. Cel mai greu e, se spune, pentru un actor, să se ridice cortina, el să stea pe un scaun, să se aprindă un reflector, pe el, și să stea două-trei minute să nu scoată niciun cuvânt, dar nimeni din sală să nu miște. Dacă reușești să faci asta, înseamnă că ești adevărat, actor adevărat!”, declara, la un moment dat, Costel Constantin despre cariera sa.
Actorul a iubit toată viața o singură femeie, pe Mihaela, ceea ce, trebuie să recunoaștem, este un lucru minunat și atipic în lumea artiștilor.
Mai mult, cei doi sunt mari iubitori de animale. „Pot spune că noi toți, cei din familia Constantin, am avut foarte multe de învățat de la cățeii noștri. Uite, să ți le prezint: ea, cea care tocmai intra acum aici, în salon, este Bella, dalmațiana, prințesa. Și astĂlalta este… Miss Maidan. Ai înțeles? Maidan – pentru ca am luat-o de pe stradă, adică de sub mașini, unde a dormit aproape jumătate de an”, spunea, de asemenea, actorul, potrivit sursei citate anterior.
Written by: Petrica
Emisiune matinală prezentată Șerban Groza, Ioana Cifor, Cafeneaua deMentă și Neagoș Arian Orlando (Petrică Șomeșanu)
closeCopyright radio SOMES 2024
Notificări