play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightA murit cunoscutul interpret de muzică populară Tiberiu Ceia

General

A murit cunoscutul interpret de muzică populară Tiberiu Ceia

todaymartie 30, 2023 5

Background
share close

Interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut, miercuri seară, de colegii săi de la TVR Timişoara, unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară
Tiberiu Ceia şi-a dedicat viaţa muzicii populare, iar printre melodiile sale se numără „Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgu bate”.
El a reprezentat cu mândrie zona Banatului.

Debutul oficial a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara.
Tiberiu Ceia a moștenit talentul de la ambii părinţi şi de la bunici. Bunicul din partea mamei avea un glas superb, iar cel din partea tatălui era corist şi cânta în fanfara Vărădiei de lângă Oraviţa.

Avea doar cinci ani când a început să cânte prin casă odată cu muzica Ioanei Radu şi a Mariei Lătăreţu, în timp ce acestea erau difuzate la Radio. Tot cinci ani avea când, la Gradina Capitol din Timişoara, Tiberiu Ceia a cântat ‘Cruce albă de mesteacăn’, cântec învăţat de la tatăl său.

Mai târziu a ajuns să fie profesor de limba şi literatura română. Se întâmpla în 1967. Tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă’, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi a devenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai. A predat apoi la gimnaziu și la liceu, iar în 1978 a plecat definitiv din învăţământ. Printre albumele lansate în carieră s-au numărat: ‘Mă dusei la Vărădie’ – Vinil, Electrecord, , ‘Tot așa mă bate gîndul’ – Vinil, Electrecord’, ‘Doi Voinici din lumea mare’ (împreună cu Ion Dolănescu – Electrecord sau ‘Frumoasă vecina noastră’ (1998) – CD, Electrecord.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Boloș: Au intrat 6,3 miliarde de euro din PNRR. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani.

România are în cont 6,3 miliarde din PNRR și urmează să intre și alte sume în condițiile în care există contracte de 11,9 miliarde de euro. În plus, din mai începe accesarea bugetului pentru politica de coeziune, de 46 miliarde de euro. România nu va mai avea niciodată atâția bani, a spus ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, la Interviurile Digi24. „6,3 miliarde de euro avem în cont, 650 de milioane […]

todaymartie 28, 2023


0%