play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

ACCIDENT AVIATIC LA CLUJ – ESTE TEMA UNUI EXERCIȚIU DE PREGĂTIRE A POMPIERILOR CLUJENI CARE ARE LOC AZI LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU

today10/31/2023

Background
share close

Exercițiul se va desfășura pe una dintre pistele aerogării aeroportuli clujean, unde va fi simulat un accident aviatic. Exercițiul demarează în jurul orei 09:00. ISU cere populației să nu se panicheze. Autospecialele de intervenție se vor deplasa cu sirenele pornite, în regim de urgență, spre aeroport pentru această simulare.

Tot în această săptămână, pompierii clujeni vor susține alte două exerciții, în cadrul Cursului de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Joi, 2 noiembrie 2023 exercițiul va avea loc la Sala Polivalentă BTarena. Vineri, 3 noiembrie 2023, antrenamentul se va desfășura în incinta unui operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului. Și aici va fi necesară deplasarea autospecialelor pe străzile municipiului Cluj-Napoca în regim de urgență, tocmai pentru a simula o situație reală.

Exercițiile fac parte sin proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”. La acestea vor participa  ofițeri cu funcții de comandă din toată țara

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite ale pompierilor. Aceștia vor realiza dispozitivele de intervenție și le vor adapta în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative. Se mai urmărește organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență. Este luată în calcul și organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR). Se vor simula scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

O sesiune similară a cursului a avut loc în urmă cu două săptămâni, tot la Cluj-Napoca.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%