play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

ADOLESCENȚII PROVOCAȚI SĂ DESCOPERE CLUJUL PRIN INTERMEDIUL UNUI CONCURS ON-LINE

today07/14/2023

Background
share close

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj organizează cea de-a treia ediție a Concursului “Cutreier Clujul”. Acesta se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care doresc să afle mai multe despre atracțiile orașului Cluj-Napoca prin realizarea unor trasee tematice utilizând aplicația https://cutreiercluj.qulto.ro/, disponibilă atât pentru telefonul mobil, cât și pentru calculator.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, deține o importantă colecție de documente și fotografii dedicate memoriei locale, care sunt mărturii ale unor momente istorice, edificii și oameni importanți pentru cultura română. Aceste documente, disponibile în format digital , sunt valorizate atât prin activități specifice de bibliotecă, cât și printr-o modalitate mai inedită, aplicația Cutreier Clujul, aplicație de tip ghid turistic, adaptată atât la funcționarea pe telefonul mobil , cât și pentru desktop. 

Lansată în 2021, anul Centenarului Bibliotecii, aplicația oferă o hartă open source în care au fost create puncte de interes, cum ar fi clădiri, spații publice, monumente, statui etc., care au fost descrise prin text și imagini de către bibliotecari. Aceste puncte de interes au fost conectate între ele rezultând astfel mai multe trasee tematice. Traseele pot fi parcurse de orice utilizator al aplicației care dorește să afle mai multe despre patrimoniul cultural al orașului. Aplicația include și o componentă de jocuri (single sau multi-player), bazate pe întrebări de cunoștințe generale în legătură cu punctele de interes construite de bibliotecari.

Pentru a încuraja tinerii să învețe mai multe despre municipiul Cluj-Napoca prin intermediul aplicației, Biblioteca Județeană a conceput concursul Cutreier Clujul care a ajuns la a treia ediție. Concursul presupune realizarea a 5 trasee tematice, răspunsuri la întrebări privind aceste obiective și acumularea de punctaje pentru răspunsurile corecte. Cei care vor avea punctajele cele mai bune vor fi răsplătiți cu premii.

Perioada de desfășurare este 10 iulie – 20 octombrie 2023. 

Written by: Somes Radio


0%