play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Oncești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Ieud Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

General

AI UN COPIL BOLNAV DE DIABET DE TIP 1? ACUM POATE BENEFICIA GRATUIT DE UN DISPOZITIV DE MONITORIZARE PERMANENTĂ A GLICEMIEI

today06/19/2023

Background
share close

Trei asociații de diabet colaborează pentru a oferi gratuit, pentru 30 de copii cu diabet de tip 1 din România, cea mai nouă tehnologie de monitorizare continuă a glucozei (CGM). Aceasta elimină înțeparea continuă în degete, care se face în mod normal pentru stabilirea valorilor glucozei.
Asociațiile de pacienți „Sprijin pentru Diabet”, „ASCOTID” și „Da, și eu pot!” oferă fiecare câte zece kituri de început cu o utilizare de 10 zile copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora să încerce gratuit sistemul Dexcom ONE.
Sistemul Dexcom ONE utilizează un mic senzor și un transmițător portabil care poate fi purtat timp de până la 10 zile, eliminând necesitatea înțepăturilor dureroase în degete*. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioară a brațului, fie pe abdomen sau pe partea superioară a feselor – pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani. Acesta poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil, fie cu un receiver dedicat.
Părinții interesați să primească gratuit un kit de început de 10 zile pentru copilul lor trebuie să contacteze una dintre următoarele organizații de pacienți: „Sprijin pentru Diabet”, „ASCOTID” sau „Da, și eu pot!”.
Despre asociațiile de pacienți
Da, și eu pot! Fondată de Gabriela și Cristian Airinei, „ASOCIAȚIA DA, ȘI EU POT!“ a apărut cu scopul de a identifica, iniția, organiza și promova orice fel de acțiuni care să contribuie la prevenirea, combaterea, tratarea, monitorizarea și gestionarea corectă a diabetului zaharat, la nivelul mijloacelor și tehnicii medicale existente în acest domeniu la nivel mondial.
„Sprijin pentru Diabet”. Fondată de doamna dr. Mihaela Vlăiculescu, „Asociația Sprijin pentru Diabet s-a născut din dorința de a ne ajuta pacienții mai mult decât o facem, prin activitatea noastră zilnică și cu posibilitățile oferite de instituțiile publice care ne conduc activitatea.”
ASCOTID. Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureş (ASCOTID). Fondată de Rodica Molnar, este o asociaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 2006 de către 7 părinţi care şi-au propus, în primul rând, să-i adune în marea familie a „celor dulci” pe toţi copiii și tinerii diabetici din judeţul Mureş. Scopul asociaţiei este de a promova, sprijini şi apăra interesele copiilor şi tinerilor diabetici, respectiv a familiilor acestora, având caracter umanitar şi caritabil.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%