play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

APEL CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI PENTRU FINANȚAREA CONSTRUIRII UNUI CENTRU INTEGRAT DE TRANSPLANT LA CLUJ-NAPOCA

today09/15/2023

Background
share close

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca își desfășoară activitatea într-o clădire inadecvată, deși este un centru de referință pentru activitatea de urologie și transplant renal din România, fiind principalul furnizor de servicii de sănătate de transplant renal, cu peste 2400 de transplanturi renale realizate în Cluj. Deși au fost realizate numeroase demersuri, în acest moment nu există nici o soluție pentru relocarea ICUTR. Clăirea în care își desfășoară activitatea Institutul, împreună cu secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, nu poate obține autorizația de securitate la incendiu, datorită problemelor structurale care țin de căile de evacuare în situații de urgență.

ICUTR Cluj-Napoca lansează un apel către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii de a găsi soluţii pentru finanţarea construirii Centrului Integrat de Transplant Cluj-Napoca

„Avand în vedere ultimele evenimente legate de finanțarea din PNRR, dorim să facem un apel public către Guvern României și Ministerul Sănătății pentru a găsi o modalitate prin care să se asigure finanțarea construirii Centrului Integrat de Transplant Cluj-Napoca.

Proiectul menționat, dezvoltat de Consiliul Județean Cluj este unul matur, cu finalizarea proiectării de mai bine de un an și care se afla în faza de evaluare financiara a procedurii de licitație publică, în vederea alegerii constructorului. Finalizarea licitației este conditionata de identificarea sursei de finanțare. Proiectul a fost propus pentru finanțarea din PNRR și se află pe lista de rezervă a proiectelor care pot fi finanțate.

Orice soluție care ar afecta caracterul juridic sau funcțional al ICUTR Cluj, va duce la destrămarea colectivului medical supraspecializat și afectarea gravă a activității de transplant renal din România, atat pe termen scurt cât și lung, după o activitate susținută de peste 30 de ani, în care a demonstrat că este o instituție capabilă să ofere soluții eficiente în raport cu mediul concurențial oferind modalități terapeutice de înaltă performanță.” se arată întru-un comunicat al Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%