play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Aproape 60 de cetățeni aflați în pericol au apelat la serviciile SALVAMONT

today01/03/2024

Background
share close

Distracția pe munte i-ar fi costat scump pe petrecăreți, dacă nu ar fi apelat la serviciile SALVAMONT din întreaga țară. În a doua zi a anului, salvatorii au dus mai multe lupte contracronometru pentru salvarea turiștilor. Au fost solicitați de 61 de ori prin apel la 112 și au salvat nu mai puțin de 58 de persoane.

Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. Dimensionati corespunzător și lucrând cu efective aproape de nivelul maxim s-a reușit un grad de răspuns de 100% la evenimentele montane. ”, a transmis Dispeceratul Național Salvamont.

Care au fost zonele în care s-au derulat intervenții SALVAMONT

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 61 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cele mai multe apeluri s-au înregistrat în Maramureș. Numărul 112 a fost apelat în 8 cazuri. De asemenea, salvatorii de la Cluj au fost solicitați de 3 ori. Și salvamontiștii din Suceava au primit două solicitări. Cei din Borșa au intrevenit în 3 situații de risc.
 10 apeluri pentru Salvamont Gorj, Patru apeluri au venit din Sibiu, șapte din partea turiștilor din Prahova. Cinci situații de risc s-au înregistrat la Predeal și tot atâtea la Voineasa și Lupeni. În Bihor, Harghita, Gorj șimunicipiul Brașov s-au înregistrat asemenea apeluri.
Au fost salvate 58 de persoane. Dintre acestea 29 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit și 31 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.
Chiar dacă sunt cu gândul că anul 2024 poate începe cu efectele „legii austerității” care pot comasa/reorganiza/ desființa instituții publice, inclusiv Servicii Salvamont-servicii de urgență medicală, iar 15% din cei 280 de salvamontiști din cele 25 de județe montane din tara își pot pierde locul de munca, structurile Salvamont, având susținerea președinților de Consilii județene și primarilor, vă garantează că vor continua să asigure serviciile specifice de salvare montană la cel mai înalt nivel profesional. Salvamont Romania, prietenii dumneavoastră de pe cărările munților, vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în desfășurarea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente pe munte.Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!”, transmit profesioniștii SALVAMONT.

Written by: Somes Radio


0%