play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_right„Arta e medicină pentru suflet”: Ana Ularu, actrița română care joacă în serialul nr. 1 al Amazon Prime, „The Power”

„Arta e medicină pentru suflet”: Ana Ularu, actrița română care joacă în serialul nr. 1 al Amazon Prime, „The Power”

todaymai 15, 2023

Background
share close

După premiera internațională a seriei Spy/Master (HBO Max), în februarie, la Festivalul internațional de film de la Berlin, producție în care interpretează unul dintre rolurile principale, Ana Ularu a avut de curând premiera The Power/Puterea (Amazon Prime), un serial de nouă episoade în care joacă alături de Toni Collette (The Sixth Sense, Little Miss Sunshine), John Leguizamo (Moulin Rouge, Romeo + Juliet), Auli’I Cravalho (Vaiana, Moana/Ralph rupe netu`) și Josh Charles (The Good Wife/Soția perfectă).
De asemenea, Spy News primul serial românesc de spionaj, se lansează pe 19 mai, pe HBO Max. Ana Ularu o joacă pe Tovarăşa Carmen, „un apărător fervent al ideologiei comuniste” în serialul „Spy/Master”. În acest sens, redacția Playtech a vorbit cu Ana despre aceste noi serii, dar și despre cariera sa, viață și artă.
Ca referință, Ana Ularu a debutat la vârsta de nouă ani în producțiile franceze Meurtres par procuration și Passion Mortelle. A interpretat până acum roluri în peste 50 de filme, scurtmetraje sau producții de televiziune, atât proiecte europene, cât și americane. Viața ei este împărțită între București, Berlin și Los Angeles.
În cinema, rolul principal din Siberia, alături de Keanu Reeves, a fost precedat de un rol-cheie în Inferno, al treilea film din franciza The DaVinci Code/Codul lui DaVinci, alături de Tom Hanks, regizat de câștigătorul Oscarului, Ron Howard. Cariera sa internațională a început odată cu Serena, alături de Bradley Cooper și Jennifer Lawrence, în regia câștigătoarei Premiului Oscar, Susanne Bier. Totodată, Ana a avut un guest role în Youth Without Youth/Tinerețe fără tinerețe, filmul lui Francis Ford Coppola, după nuvela omonimă a lui Mircea Eliade.

A primit trofeul Boccalino – Premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriță la Locarno, Cea mai bună performanță feminină la festivalurile de la Salonic și Novi Sad, un Premiu Gopo și o menţiune specială la Varşovia, pentru rolul din Periferic și este unul dintre cei zece tineri actori europeni selecționați în prestigiosul program Shooting Stars, la Berlinale 2012.
În România, a colaborat cu regizorii Cristian Mungiu (Turkey Girl), Radu Muntean (Hârtia va fi albastră), Bogdan George Apetri (Periferic), Călin Peter Netzer (Maria), Stere Gulea (Sunt o babă comunistă), Anca Damian (O vară foarte instabilă), Andrei Crețulescu (Charleston), sau Radu Gaciu (scurtmetrajul de animație Death and the Knight), unul dintre primele sale roluri principale fiind în Italiencele (2004, r: Napoleon Helmis). Thrillerul noir The Marker (r: Justin Edgar), Muse (r: Jaume Balagueró), Chosen (r: Jasmin Dizdar) și SF-ului Index Zero (r: Lorenzo Sportiello) fac parte, de asemenea, din filmografia Anei.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! „

Tensiunile geopolitice generate de războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, înarmarea aprovizionării cu energie și alimente, cursa tehnologică globală în creștere în contextul tranzițiilor verzi și digitale, pun la încercare influența și competitivitatea globală a UE. PPE crede în soluții pragmatice și ambițioase care vor proteja bunăstarea cetățenilor europeni și coeziunea socială, oferind în același timp un cadru durabil pentru ca întreprinderile să creeze creștere și prosperitate. Este timpul pentru […]

todaymai 15, 2023


0%