Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal Comuna Runcu Salvei jud. Bistrita Nasaud
Calator prin Ardeal Comuna Mirsid jud. Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Asuaju de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Petrova jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Dorolt jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Somes Odorhei jud Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Salsig jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Ruscova jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Leordina jud Maramures
Calator prin Ardeal comuna Jichisu de Jos jud Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Iara jud. Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Farcasa jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Suciu de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Lapus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Coroieni jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Viseu de Jos jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Bogdan Voda jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Apa jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Marca judetul Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Sapanța jud. Maramureș
Calator prin Ardeal Comuna Pomi jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal Comuna Ileanda jud. Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Hida jud. Salaj
Calator prin Ardeal Comuna Dragu jud. Salaj
Calator prin Ardeal orașul Ardud jud. Satu Mare
Calator Prin Ardeal Comuna Desesti jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Dragu jud. Salaj
Calator prin Ardeal Judetul Salaj
Calator prin Ardeal Tautii Magheraus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Ocna Sugatag jud. Maramures
today23/08/2024
Companiile din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba și Sibiu pot beneficia de ateliere de combatere a risipei alimentare. Angajații vor învăța metode practice prin care să cumpere și să consume alimentele responsabil și, în același timp, să economisească bani. Pe lângă ateliere, firmele se pot implica și în acțiuni de distribuire a produselor în comunitățile vulnerabile. Totul este organizat de Banca Regională pentru Alimente Cluj.
„Prin promovarea unor obiceiuri de consum responsabile, companiile pot economisi resurse și, implicit, bani. Să nu uitam că risipa cea mai mare de alimente se face la nivel de consumator. Atelierele pot ajuta angajații să devină mai conștienți de modalitățile prin care să reducă risipa alimentară nu doar acasă, ci și în birou. Astfel de inițiative contribuie și la crearea unei culturi organizaționale pozitive, în care angajații se simt parte din ceva mai mare decât activitatea lor zilnică”, declară vicepreședintele executiv al Băncii Regionale pentru Alimente Cluj, Andreea Bobiș.
Un proiect de succes al acestei campanii a fost “Turdenii Reduc Risipa Alimentară”, finanțat de Fundația Comunitară Cluj. Banca Regională pentru Alimente Cluj a amplasat în 5 companii din Turda colțuri de sustenabilitate cu informații și trucuri despre risipa alimentară.
„Am organizat și la nivel național mai multe activități de voluntariat corporativ cu firmele care au participat la acțiuni de sortări și distribuiri de alimente în comunitățile vulnerabile. În plus, am lucrat și cu angajații din firmele care au participat la colecta națională de alimente. Acum dorim să oferim ocazia tuturor celor dornici să se implice în combaterea risipei să ne cheme în firma lor”, completează Andreea Bobiș.
Dacă doriți să găzduiți ateliere de combatere a risipei alimentare în compania, instituția sau organizația dumneavoastră, puteți contacta Banca Regională pentru Alimente Cluj prin e-mail la cluj@bancapentrualimente.ro.
Written by: Elena Vesa
ateliere Banca Regională pentru Alimente Cluj combaterea risipei alimentare
Emisiune informativă și de dezbateri pe teme de actualitate, sociale, culturale, politice, medicale și economie.
closeCopyright radio SOMES 2024