play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

AU ÎNCEPUT STUDIILE TEHNICE PENTRU MAGISTRALA I DE METROU CLUJ – PROPRIETARII DE PE TRASEU, OBLIGAȚI SĂ PERMITĂ ACCESUL TOPOGRAFILOR

todayoctombrie 3, 2023

Background
share close

Primăria Cluj-Napoca a anunțat demararea investigațiilor de teren pe amplasamentul obiectivului de investiții Magistrala I de metrou Cluj. Este vorba de realizarea proiectului tehnic pentru Magistrala I de metrou.

Clujenii care dețin imobile pe coridorul de expropriere aferent proiectului metroului din Cluj trebuie să permită accesul în teren echipelor de investigații, pentru realizarea studiilor topografice și arheologice.

“Precizăm că pentru realizarea acestor studii de teren, conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, cu modificările și completările ulterioare, articolul 16 coroborat cu prevederile din Cap. IV, art. 12 și 13 din Hotărârea nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010, proprietarii și deținătorii cu orice titlu ai imobilelor situate pe culoarul de studiu și expropriere sunt obligați să permită accesul pentru realizarea investigațiilor de teren necesare realizării obiectivului de investiții Magistrala I de Metrou Cluj. Având în vedere prevederile legislative, solicităm cetățenilor ce dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții, a studiilor geotehnice, măsurătorilor topografice, precum și a studiilor de teren arheologice sau pentru orice alte activități necesare, în conformitate cu prevederile legale mai sus invocate”, transmite Primăria Cluj.

Perioada de realizare a studiilor de teren este 1.10.2023 – 31.03.2024.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj a fost emis la finalul lunii iunie. La mijlocul lunii septembrie, Primăria a anulat a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la metrou, motivul invocat fiind caracterul „neconform” al ofertelor depuse. Cu toate acestea, proiectul metroului continuă cu derularea procedurii tehnice.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%