play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Oncești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Ieud Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

Știri

AVOCAȚII CLUJENI AMENINȚĂ CĂ ÎȘI VOR SUSPENDA TOTAL ACTIVITATEA ÎN SEMN DE PROTEST FAȚĂ DE MĂSURILE FISCALE

today08/13/2023

Background
share close

Consiliul Baroului Cluj a convocat o Adunare Generală în cadrul căreia cei aproximativ 1300 de avocați, membri în Barou sunt chemați să decidă dacă sunt de acord cu suspendarea totală a activității în momentul intrării în vigoare a modificărilor Codului Fiscal. Ei sunt nemulțumiți de măsurile fiscale și spun că dacă acestea vor fi adoptate, ei vor fi suprimpozitați nejustificat și vor fi discriminați față de alte categorii sociale. 

Baroul Cluj dezaprobă vehement propunerile de măsuri fiscale prin care Guvernul tinde să impună profesiilor liberale plata cotei C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, ignorând cu desăvârşire contraargumentele aduse de corpul profesional în cadrul dialogului instituţional purtat după apariţia proiectului de Ordonanţă pentru modificare şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar fiscale. Majorarea consistentă a C.A.S.S. va avea un impact economic deosebit de grav asupra tuturor membrilor corpului profesional, de natură să aducă perturbări esenţiale în activitatea de apărare a drepturilor şi libertăţilor, exercitată de avocaţi. Măsurile fiscale preconizate reprezintă modificări nejustificate şi împovărătoare, chiar dacă regimul fiscal aplicabil profesiei nu este nici în prezent unul preferenţial sau lipsit de neajunsuri.

Decis să apere cu fermitate drepturile si interesele celor peste 1300 de membri ai săi, Baroul Cluj solicită imperativ Guvernului să nu adopte proiectul de act normativ care ar conduce la discriminarea nejustificată a avocaţilor în raport cu alte categorii de contribuabili.

Totodată, Baroul Cluj informează prin prezentul comunicat atât Guvernul, instanţele de judecată şi parchetele, cât şi opinia publică despre decizia de neclintit de a uza de toate demersurile şi remediile legale împotriva supraimpozitării nejustificate a avocaţilor, fără a exclude acţiuni de protest.

Pentru pregătirea unei prime forme de protest, Consiliul Baroului Cluj a decis, la data de 13.08.2023, convocarea pentru data de 21.08.2023 şi, în caz de neîntrunire a cvorumului, pentru data de 28.08.2023, a unei Adunări Generale extraordinare a avocaţilor din Baroul Cluj, în format exclusiv online.

Adunarea generală extraordinară va decide dacă este de acord ca, la momentul la care vor intra în vigoare modificările Codului fiscal care vor prevedea, pentru avocaţi, plata cotei C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, Consiliul Baroului Cluj să decidă suspendarea totală a activităţii serviciilor de asistenţă judiciară de la nivelul judeţului Cluj, prin refuzul de a mai desemna, pentru toate situaţiile de asistenţă juridică obligatorie, avocaţi înscrişi în Registrul de Asistenţă Judiciară”, informează Baroul Cluj.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%