Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal Com Grosii Tiblesului jud Maramures
Calator prin Ardeal Com. Sanpaul jud. Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Rodna
Calator prin Ardeal Comuna Luna jud Cluj
Calator prin Ardeal Orasul Viseu de Sus jud. Maramures
Calator prin Ardeal Targu Lapus judetul Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Suatu judetul Cluj
Calator prin Ardeal Comuna Sisesti jud. Maramures
Calator prin Ardeal Comuna Moftin jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Mediesu Aurit jud Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 27 - Regulamentul Organic Revolutia de la 1848 si Avram Iancu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 26 - Principatele dupa Tudor Vladimirescu si modernizarea lor
Calator prin Ardeal - COLUMNA 25 - Tudor Vladimirescu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 24 - Epoca Fanariota 2 Bucovina
Calator prin Ardeal - COLUMNA 23 - Epoca Fanariota 1
Calator prin Ardeal - Comuna Aghiresu judetul Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Doba judetul Satu Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 22 - Moldova 4 - Dimitrie Cantemir
Calator prin Ardeal - COLUMNA 21 - Tara Romaneasca 4 - Ultimii Domni pamanteni si Constantin Brancoveanu
Calator prin Ardeal - COLUMNA 20 - Influentele culturale in Tarile Romane
Calator prin Ardeal - COLUMNA 19 - Tarile Romane in sec. 17-18
Calator prin Ardeal - COLUMNA 18 - Transilvania 3 - dupa Mihai Viteazul si Scoala Ardeleana
Calator prin Ardeal - COLUMNA 17 - Tarile Romane si Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal COLUMNA 16 - Transilvania 2 Situatia in sec 16 pana la Mihai Viteazul
Calator prin Ardeal - COLUMNA 15 - Tara Romaneasca 3 - Neagoe Basarab si Petru Cercel
Calator prin Ardeal - COLUMNA 14 - Matei Corvin si Vlad Tepes
Calator prin Ardeal - COLUMNA 13 - Moldova 3, Moldova dupa Stefan cel Mare si Petru Rares
Calator prin Ardeal - COLUMNA 12 - Moldova 2, Alexandru Cel Bun si Stefan Cel Mare
Calator prin Ardeal - COLUMNA 11 - Tara Romaneasca 2 si Mircea Cel Batran
Calator prin Ardeal - COLUMNA 10 - Clasele inferioare, armata si orasele
today23/08/2024
De 17 ani bicicliștii clujeni organizează lunar marșuri velo prin oraș.
Sâmbătă, la a 173-a ediție lunară a Marșului Bicicliștilor, Clubul de Cicloturism Napoca cheamă doritorii la ora 10,00 în Piața Unirii.
“Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislație.
Durata estimată a parcurgerii este de circa o oră și trei sferturi iar traseul este un circuit în zona centrală și pericentrală și cart. Mănăștur, Plopilor și Grigorescu, cu lungime de circa 16 km si diferență de nivel destul de mică, astfel că este accesibilă oricui știe să circule cu bicicleta, nefiind nevoie de anumit nivel de antrenament sau experiență sau anumite tipuri de bicicletă.”, transmit organizatorii.
Traseul planificat: Piata Unirii – Str.R.Ferdinand – str. G.Dragalina – pista biciclete mal stang Somes din zona Pod Napoca pana la pod Garibaldi – str.G.Garibaldi – p-ta 14 Iulie – str.T.Grozavescu – str.E.Grigorescu – str. Donath – pista biciclete mal stang Somes paralel cu str. P.Ioan – pasarela Parcul Rozelor – mal Canalul Morii – str. Polopilor – str. Portile de Fier – str. Arinilor – al.Brates – Cl.Floresti – Nodul N – str. Bucium – str.Primaverii – str. Izlazului – str.Mogosoaia – str. I.Mester – str. Campului – str. Urcusului – str. Govora – Cl.Manastur – str.Otetului – str. Uzinei Electrice – str. Stadion – str. G.Cosbuc – pista biciclete Parcul Central – str. Emil Isac – str. P.Maior – p-ta L.Blaga – str. Republicii – str. A.Iancu – str. Universitatii – p-ta Unirii.
Seria lunară de marșuri velo a început în septembrie 2007. Aceasta a venit în continuarea celei anuale începute de Clubul de Cicloturism Napoca în 1998. Asociația organizatoare este una turistică, sportivă, civică și ecologistă. Aceasta promoveaza de peste 30 de ani utilizarea bicicletei in scop recreativ, turistic si utilitar. Evenimentul se defășoară sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).
“Marșul Bicicliștilor Clujeni este o ocazie de întâlnire, cunoastere reciprocă și pedalare in comun a biciclistilor, de încurajare a începerii sau reînceperii pedalatului în oraș pentru cei ce se simt în nesiguranță în traficul actual, de schimb de opinii și impresii, de aflare de informații practice, de găsire de parteneri de excursii velo etc.
Este si o ocazie de a vedea noi rute / trasee velo prin oras care sunt favorabile biciclistilor sau cai de a evita segmente problematice prin lipsa infrastructurii velo si conditii de trafic motorizat intens, de a primi sfaturi practice privind deplasarea velo in oras, explicatii privind legislatia rutiera, de a afla despre proiecte de amenajari sau politici publice ale autoritatilor si perspective de evolutie a infrastructurii de interes biciclistic in Cluj-Napoca si in zona metropolitana, despre activitatile asociatiilor de biciclisti si alte asemenea.”
Marșul se dorește a fi și o acțiune de protest tăcut față de nerezolvarea deficiențelor de semnalizare rutieră pentru noile piste pentru biciclete de pe malul stâng al Someșului, între pasarela nouă de la Parcul Rozelor și Podul Elisabeta, deficiențe semnalate în repetate rânduri și unde nu pare să existe vreo preocupare de remediere.
Marsul Biciclistilor Clujeni editia 173 va fi continuat, pentru cei interesati, cu o excursie cicloturistica la Lacul Micesti, trecand prin Faget si pe platoul Feleacului, organizata tot de CCN si care incepe la ora 12:00 in Piata Unirii, informează Clubul de Cicloturism Napoca.
Written by: Elena Vesa
Emisiune informativă pe teme de actualitate.
closeCopyright radio SOMES 2024