play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Dabaca Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightBill Gates și Jeff Bezos vor ca oamenii să controleze computerele cu mintea: ce startup finanțează miliardarii planetei

General

Bill Gates și Jeff Bezos vor ca oamenii să controleze computerele cu mintea: ce startup finanțează miliardarii planetei

todaydecembrie 27, 2022

Background
share close

Miliardarii planetei, Bill Gates și Jeff Bezor își unesc forțele și banii pentru a finanța un startup revoluționar. Va fi unul dintre cele mai bine finanțate eforturi pentru a le permite oamenilor să controleze computerele cu mintea.

După ce la începutul acestui an a anunțat că și-au implantat interfața creier-calculator în primul pacient cu paralizie din SUA, Synchron a strâns 75 de milioane de dolari pentru a-și duce tehnologia de citire a minții la următorul nivel.

Finanțarea din seria C a companiei, condusă de ARCH Venture Partners, a atras, de asemenea, investiții din fondul de investiții personale al lui Bill Gates, Gates Frontier, precum și din Bezos Expeditions al lui Jeff Bezos.

Gates și Bezos cred în tehnologia revoluționară

Synchron a strâns 40 de milioane de dolari, anul trecut pentru scopul său de a conecta electrozi mici la creier, prin trecerea lor prin vasele de sânge ale corpului, fără a fi necesară forarea craniului. Supranumită abordarea Stentrode, compania speră că implanturile vor putea într-o zi să restabilească comunicarea între pacienții paralizați și chiar să îi ajute să trimită mesaje text, prin e-mail sau să cumpere online.

Cea mai recentă rundă de investiții aduce suma de strângere de fonduri a Synchron la 145 de milioane de dolari, încasările fiind programate pentru un nou studiu clinic și dezvoltarea tehnologiei companiei, ca produs platformă pentru paralizie și alte utilizări – cum ar fi o potențială cale de terapie pentru epilepsie sau ca un mod de a mapa creierul după o leziune traumatică.

Compania cu sediul în New York a lansat un studiu care a implicat primul său pacient din SUA, în iunie anul trecut, după testele anterioare de fezabilitate.

 

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Ilinca Vandici petrece sărbătorile de iarnă în Mexic. „Am luat deja biletele. Zian este super încântat”

Ilinca Vandici și soțul ei au decis să petreacă sărbătorile departe de România. Astfel că, cei doi împreună cu băiețelul lor, Zian, petrec Craciunul și Revelionul în Mexic. „De sărbători, anul acesta am ales să plecăm într-o vacanță exotică să îi spunem, pentru că iubim vara, iubim căldura, iubim apa, iubim nisipul și atunci o să plecăm în Mexic. Am luat deja biletele. Zian este super încântat. Zborul până la […]

todaydecembrie 27, 2022


0%