play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

General

Bistrițenii pot să se implice în dezvoltarea localităţii. Pentru asta au la dispoziție 16 zile.

today09/15/2023

Background
share close
Locuitorii municipiului Bistrița pot să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii. Pentru asta au la dispoziție 16 zile. Ca în fiecare an, Primăria Bistrița dă startul depunerii de proiecte prin Bugetare participativă. Practic, primăria alocă o parte din bugetul anual, din care se vor finanța proiectele întocmite și  depuse de către cetățeni. Propunerile pot viza ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în municipiu. După depunerea proiectelor funcționarii vor verifica fezabilitatea proiectelor. De asemenea, propunerile sunt supuse votului popular, urmând a fi finanțate cele care primesc cele mai multe voturi.
Data până la care bistrițenii pot depune astfel de proiecte este 1 octombrie 2023. Proiectele se depun pe platforma https://participativ.e-bistrita.ro/ .
Potrivit informațiilor publicate pe pagina Primăriei Municipiului Bistrița, se acceptă proiecte pe următoarele obiective:

a) Alei, trotuare, zone pietonale, spații verzi, plantare de arbori, arbuști și gard viu, locuri de joacă pentru copii, iluminat public pietonal și velo, mobilier urban ”smart”, în cartierele de locuințe;

b) Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (îmbunătățirea căilor de acces, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, sisteme de supraveghere video, etc.);

c) Reabilitare de imobile/părți componente ale acestora, cu valoare istorică, arhitecturală, culturală;

d) Amenajare fațade sau acoperișuri ”verzi”;

e) Amenajare de facilități pentru îngrijirea animalelor și zone pentru plimbarea și recreerea acestora;

f) Amenajare de zone și achiziție de echipamente și facilități pentru agrement;

g) Infrastructură, echipamente și aplicații culturale, educative, sociale, sportive și pentru sănătate;

h) Echipamente și infrastructură de reziliență la schimbări climatice, de mediu, pandemii, fenomene naturale, etc.

,,Fiecare participant poate să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei inclusiv TVA. Propunerile vor fi analizate tehnic, economic și juridic. Cele care îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate vor fi supuse votului cetățenilor.
Selecția se realizează în ordinea descrescătoare a numărului de voturi, în limita bugetului alocat apelului de proiecte în bugetul municipiului Bistrița pe anul următor desfășurării procedurii de bugetare participativă.
Proiectele câștigătoare vor fi implementate prin grija direcțiilor de specialitate ale Primăriei municipiului Bistrița și a instituțiilor subordonate acesteia.”, informează reprezentanții insituției.
Regulamentul procesului este disponibil pe platforma de bugetare participativă, la adresa https://participativ.e-bistrita.ro/.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „型6网 PRIMĂRIA BISTRIȚA DEPUNE PROIECT ACASĂ PROIECTE Piața Centrală, CUMFUNCȚIONEAZĂ BistriÈa SESIUNI ANTERIOARE (0263)223923 (0263)2 AUTENTIFICARE primaria@municipiulbistrita.ro Tutorial video/ Ghidde utilizare BUGETARE PARTICIPATIVĂ ÎN BISTRIȚA PROPUNEREA TA/ VOTUL CETĂȚENILOR Implică-te pentru oraÈul tău! DEPUNEREPROIECTE 17 09 zile 28 ore 03 minute secunde depune proiecte este necesar ă fiți autentificat”
Toate reacţiile:

1

Written by: Somes Radio


0%