play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightBoloș: Au intrat 6,3 miliarde de euro din PNRR. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani.

General

Boloș: Au intrat 6,3 miliarde de euro din PNRR. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani.

todaymartie 28, 2023

Background
share close

România are în cont 6,3 miliarde din PNRR și urmează să intre și alte sume în condițiile în care există contracte de 11,9 miliarde de euro. În plus, din mai începe accesarea bugetului pentru politica de coeziune, de 46 miliarde de euro. România nu va mai avea niciodată atâția bani, a spus ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, la Interviurile Digi24. „6,3 miliarde de euro avem în cont, 650 de milioane de euro avem plătiți”, a spus ministrul. El a explicat că nu au fost făcute mai multe plăți pentru că șantierele de abia acum se deschid.

„Sunt 11,9 miliarde de euro semnate. Pe 16 mai începe accesarea oficială a celui de al doilea buget, pentru politica de coeziune, 46 de miliarde de euro. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani și e bine să dăm dovadă de maturitate și solidaritate pentru ca investițiile să se implementeze, astfel încât România din 2026 să fie una profund modernizată și reformele să fie implementate”, a spus Boloș. Ministrul a adăugat că dacă proiectele și reformele asumate în PNRR nu sunt finalizate, România va trebui să dea o parte din bani înapoi. „Aici intervine sancțiunea și plata parțială a cererilor de plată care își urmează cursul. Da, trebuie să dăm o parte din bani înapoi. Anul 2023 va fi și unul de cotitură, și 2024, pentru că în piață apar foarte multe lucrări de investiții pe care le vom derula. Riscul să nu putem implementa proiectele pentru că nu avem constructori este un risc real și noi pregătim un pachet de măsuri tocmai pentru a preveni acest risc și al diminua pe cât posibil”, a adăugat ministrul.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Topul celor mai dorite orașe din lume. Unde s-ar muta oamenii

Dacă ar fi să aleagă unde să locuiască, majoritatea oamenilor ar alege fie Londra sau New York. În topul celor mai dorite metropole mai sunt Shanghai, Beijing și Los Angeles. Asta arată un raport al Boston Consulting Group, intitulat „Cities of Choice: Are People Happy Where They Live”. Raportul împarte orașele în patru categorii – metropole, orașe mari, orașe mijlocii și orașe în curs de dezvoltare, pe baza profilurilor lor […]

todaymartie 27, 2023 1 2


0%