play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

General

Boloș: Au intrat 6,3 miliarde de euro din PNRR. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani.

todaymartie 28, 2023

Background
share close

România are în cont 6,3 miliarde din PNRR și urmează să intre și alte sume în condițiile în care există contracte de 11,9 miliarde de euro. În plus, din mai începe accesarea bugetului pentru politica de coeziune, de 46 miliarde de euro. România nu va mai avea niciodată atâția bani, a spus ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, la Interviurile Digi24. „6,3 miliarde de euro avem în cont, 650 de milioane de euro avem plătiți”, a spus ministrul. El a explicat că nu au fost făcute mai multe plăți pentru că șantierele de abia acum se deschid.

„Sunt 11,9 miliarde de euro semnate. Pe 16 mai începe accesarea oficială a celui de al doilea buget, pentru politica de coeziune, 46 de miliarde de euro. Este un moment istoric pentru România. Nu vom mai avea niciodată atâția bani și e bine să dăm dovadă de maturitate și solidaritate pentru ca investițiile să se implementeze, astfel încât România din 2026 să fie una profund modernizată și reformele să fie implementate”, a spus Boloș. Ministrul a adăugat că dacă proiectele și reformele asumate în PNRR nu sunt finalizate, România va trebui să dea o parte din bani înapoi. „Aici intervine sancțiunea și plata parțială a cererilor de plată care își urmează cursul. Da, trebuie să dăm o parte din bani înapoi. Anul 2023 va fi și unul de cotitură, și 2024, pentru că în piață apar foarte multe lucrări de investiții pe care le vom derula. Riscul să nu putem implementa proiectele pentru că nu avem constructori este un risc real și noi pregătim un pachet de măsuri tocmai pentru a preveni acest risc și al diminua pe cât posibil”, a adăugat ministrul.

Written by: Somes Radio


0%