play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

General

Bond. James Bond. Bode. Lucian Bode. – un editorial de Viorel Negru

today10/20/2022

Background
share close

Mi-au plăcut mereu filmele cu James Bond. În esență, toate, absolut toate, au fost elogii la adresa serviciului MI 6. Serviciul Coroanei. Ştiu James Bond este o invenție, iar MI 6 există, dar sub cu totul altă formă. Aud că s-ar fi înființat MI 7 şi nu mică ne-ar fi mirarea ca în viitorul film James Bond să conducă un BMW al Poliției Române.

Lucian Bode este şi el o invenție. Tot a unui serviciu, ptezidențial și liberal. Poate şi a altora. Are boală la BMW iar serviciul ptezidențial şi-a schimbat denumirea, după ce acum vreo 32 de ani avea un nume generic: Securitate. Şi, totuşi, James Bond se diferențiază deucian Bode. Nu vorbim despre aspectul fizic, am fi chiar răutăcioşi, ci despre cel mental. Bond a jurat credință reginei. Bond lui Iohannis. Bond lupta ca Regatul Unit să nu intre în combinații periculoase pe plan internațional. Bode luptă pentru combinații financiare de anvergură. Vezi flota de BMW pentru Poliție.

Şeful lui Bond era o femeie: M. A lui Bode este K. Bond este original, Bode a plagiat. Bond are alură de playboy, Bode de milog la poarta Cotroceniului. Bond demnitate. Bode în genunchi. Dincolo de aceste comparații forțate, Tudose este un element ce va destabiliza și decredibiliza nu numai PNL, ci chiar țara. S-a grăbit cu contractul pentru achiziționarea de mașini BMW și și-a secretizat lucrarea de doctorat. Dacă o smecherie financiară a creat probleme în aplicarea sa la viteză normală, închipuiți-vă ce dezastru va fi dacă ne grăbim aiurea-n tramvai cu bunăstarea promisă poporului.

Johannis l-a acceptat pe Bode, doar pentru că mai avea nevoie de o slugă.
Astfel, peste doi ani, Klaus va avea mari şanse să fie înjurat serios pentru tot restul vietii. Cât despre PNL….să se descurce. Să crească atunci când o face opul pere.
Deocamdată, PNL creşte doar prin asocierea cu plagiatul și cu PSD.

Ok, dar cu țara, ce naiba facem? Vorba cuiva: „E plină țara de şerpi. Nu se târăsc, chiar merg”. Ce facem cu oamenii? Ei se gândesc dincolo de implicarea serviciilor…că n-au servici. Iar dacă au, s-ar putea să-l piardă, iar iarna va fi grea. „Se îngraşă porcii, se face pateu” este o zicală unidirecțională. Pentru ei, politicienii. Românii nu mănâncă pateu fără pâine. Şi să ne ferească Dumnezeu să spunem „pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi”, când ne adresăm lui Iohannis. Sau lui Bode. Să nu spună că banii de pâine i-au dat pe BMW.

Aşa că….numai în Bond mai avem nădejde. Bode este doar Lucian Bode. O labă de motan fără gheare. Deci nu luptă…acceptă înfrângerea demnității cu bani ca o uşurare.
Are ardeleanul o vorbă despre nemernicie: nimuruc! Lucian Nimuruc.

Written by: Somes Radio


0%