play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

General

Breaking News: delegația condusă de premierul Marcel Ciolacu a ajuns la Beclean

today03/22/2024

Background
share close

 Premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și vicepreședintele Camerei Deputaților se află astăzi într-o vizită de lucru în  județul Bistrița-Năsăud.

Cu această ocazie, demnitarii abordează mai multe subiecte printre care varianta de ocolire a orașului Beclean. Aceasta a fost deschisă circulației de la sfârșitul anului trecut. A fost construită printr-un proiect la care administrația condusă de primarul Nicolae Moldovan și-a adus aportul.

La întâlniri participă și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. De altfel, domnia sa a fost felicitat la nivel național pentru ocuparea primului loc în topul atragerii de fonduri europene.

Locul fruntaș reprezintă rezultatul unor proiecte utile, cu rost, care au dezvoltat și au schimbat în bine județul Bistrița-Năsăud.

Cuvântul de deschidere al întâlnirii a aparținut primarului Nicolae Moldovan. Primul demnitar care l-a felicitat pentru realizarea variantei ocolitoare a orașului Beclean a fost Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere din România.

Am ținut astăzi să revenim la Beclean deoarece ne dorim să marcăm ceva, și-anume, descentralizarea lucrărilor de la nivelul ministerului spre autoritățile locale, care a început în 2020. În aprilie 2022 am sosit la Beclean și s-a dat drumul lucrării de la Beclean. La sfârșitul anului trecut, varianta ocolitoare a fost deschisă circulației rutiere… Din cele 80 de proiecte care au fost descentralizate, acesta este primul încheiat cu succes. Felicitări, domnule primar, ar fi bine ca și alte autorități să vă urmeze exemplul”, a spus Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere din România.

Orice investiție va aduce cu ea dezvoltare economică. Am pornit astăzi din Moldova și vom încheia la Timișoara, seria vizitelor de lucru. Venind la Beclean, am văzut investiții mari (…)

Coerența guvernamentală și un proiect pe termen scurt și mediu duce la o echilibrare între regiunile de dezvoltare, fiindcă așa este corect.

Sunt ferm convins că vom continua în același ritm. Proiectul dumneavoastră a făcut parte din exercițiul financiar trecut. Atunci, pe POIM, Sorin Grindeanu a stabilit un record, aproape 6 miliarde de euro. Am închis exercițiul cu o absorbție a fondurilor europene de 96 la sută. Am creat de fapt o continuitate. Oameni buni, nu mai putem să avem zece prim-miniștri în 10 ani. Nu mai putem avea sute de miniștri la toate ministerele, să nu mai fie o coerență. Toate aceste investiții s-au făcut și se văd în ultimii trei ani de când împreună am luat decizii, depășind toate orgoliile politice.” a spus premierul Marcel Ciolacu.

Ce spune premierul Marcel Ciolacu despre abordarea politică PSD-PNL, în contextul aegerilor

„Sunt orgolii politice și locale, sunt normale, fiindcă așa funcționează o democrație. Cred că este momentul să ne unim forțele și să dăm  continuitate acestei coaliții, după ce depășim cele mai mari orgolii, care sunt totdeauna cele locale. Eu cu domnul președinte PNL Nicolae Ciucă am depășit aceste orgolii. Am văzut ce înseamnă buna credință, o echipă pentru România. Și cred că drumul corect acesta este. Și vom vedea prin votul românilor, pe lista comună de la europarlamentare dacă aceasta este calea pe care o avem de urmat și la următoarele alegeri. Felicitări, domnule primar și felicitări întregii echipe.”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„E o bucurie astăzi pentru noi, aici la Beclean, unde de multă vreme se face performanță. Din punct de vedere istoric, astăzi la Beclean se scrie o nouă filă. Cred că prezența demnitarilor români la Beclean aduce încă o dată prețuirea și respectul pentru comunități. Este prețuirea față de oamenii care se implică și care dau dovadă că știu ce trebuie să facă pentru comunitățile lor.  Vreau să vă mulțumesc că sunteți astăzi alături de noi.”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

 

Written by: Somes Radio


0%