play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Breaking News: Klaus Iohannis demisionează pentru a prelua președinția Consiliului European. Nicolae Ciucă rămâne președinte interimar al României

today01/10/2024

Background
share close

Potrivit stiripesurse.ro, Klaus Iohannis ar demisiona din funcția pe care o deține, pentru a prelua președinția Consiliului European. Locul său în fotoliul de președinte al României va fi luat de Nicolae Ciucă, care va asigura interimatul până la alegerile prezidențiale.

Sunt discuții aprinse, zilele astea, la Bruxelles. Președintele Consiliului European, Charles Michel va demisiona din funcție pentru a candida la europarlamentare.

Alegerile europarlamentare au fost programate a se desfășura în luna iunie. Până la finalul lui iulie, însă, va fi necesară alcătuirea noii Comisii Europene și a Consiliului European.

Aici începe jocul cel mare. Liderii europeni nu vor sub nicio formă ca Viktor Orban să preia șefia Consiliului European, nici măcar o singură zi. Astfel, aceștia vor forța un vot cât mai rapid pentru Consiliul European, iar aici intră în joc Klaus Iohannis. Klaus Iohannis este cel mai longeviv membru al actualului Consiliu European, alături de Viktor Orban. Liderii europeni îl preferă pe Iohannis, care este un membru de marcă al PPE. La negocierile europene, este posibil ca socialiștii să aibă șefia Comisiei Europene, iar PPE ar urma să aibă șefia Consiliului European. Klaus Iohannis este principalul favorit din partea PPE să devină propunerea pentru șefia Consiliului European.”, scrie stiripesurse.ro.

Dacă președintele Klaus Iohannis își va da demisia, potrivit legii, succesorul său va fi Nicolae Ciucă, președinte interimar al României, până la alegerile prezidențiale.

Întregul scenariu depinde de ceea ce se va negocia la Bruxelles, dar șansele pentru Klaus Iohannis să devină președintele Consiliului European sunt mai mari ca niciodată.”, mai precizează sursa citată.

Written by: Somes Radio


0%