play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

Casele din comuna bihoreană Lunca sunt racordate de azi la gaz metan

today01/22/2024

Background
share close

Lucrările de introducere a rețelei de gaze naturale în comuna Lunca au fost finalizate, iar azi au fost racordați la gaz primii beneficiari.

În total au fost construiți 28 de kilometri de rețele gaz. Acestea acoperă satele Lunca, Hotărel, Sârbești, Seghiște și Șuștiu. Se pot racoda la gaz metan 800 de gospodării. Fiind în zona de sud a județului Bihor, locuitorii din Lunca beneficiază de Legea Moților (Legea 33/1996). Aceasta prevede o reducere de 50% la plata facturilor de energie electrică și gaz.

„Consiliul Județean Bihor a venit alături de comuna Lunca prin sprijin logistic și financiar. Vom continua să facem acest lucru și în alte proiecte. Prin introducerea rețelelor de gaz s-au creat premisele dezvoltării în continuare a comunității. Îi mulțumesc domnului primar Ioan Popa pentru buna colaborare în derularea acestui proiect atât de important pentru locuitorii din Lunca”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, prezent azi la Lunca.

Valoarea investiției

Consiliul Județean Bihor a sprijinit Comuna Lunca, printr-o hotărâre adoptată la finalul anului 2021, cu suma de un milion de lei pentru introducerea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Totodată, a monitorizat implementarea contractului de execuție.Valoarea totală a investiției este 8.949.139,20 lei, fără TVA. Fondurile necesare au fost asigurate de Consiliul Județean Bihor, Primăria Lunca și furnizor.

„Introducerea rețelelor de gaz este foarte importantă pentru locuitorii comunei noastre. Până acum, oamenii aveau posibilitatea de a se încălzi doar cu lemne, dar și în cazul acestora prețul a tot crescut în ultima vreme. Să nu mai vorbim de confortul pe care îl aduce o centrală pe gaz. De asemenea, firmele din comună și potențialii investitori vor avea de acum o sursă de energie sigură și la îndemână”, a declarat primarul comunei Lunca, Ioan Popa.

Consiliul Județean Bihor alocă în fiecare an 5 milioane de lei pentru introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale. Acest luccru  permite susținerea a 5 sau 6 unități administrativ-teritoriale anual.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%