play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightCe aplicație ingenioasă au creat 6 studenți din Cluj Napoca?

General

Ce aplicație ingenioasă au creat 6 studenți din Cluj Napoca?

todayoctombrie 30, 2022

Background
share close

Manuscrito se numește aplicația pe care studenții clujeni au gândit-o pentru copiii între 4 și 8 ani. Este un fel de caiet digital cu ajutorul căruia aceștia pot învăța să scrie, să citească și să facă, pentru început, calcule matematice simple, iar totul e gândit ca un joc.

Soluția lor mobilă numită Manuscrito a fost desemnată câștigătoare la a patra ediție a competiției Innovators for Children, accelerator pentru start-up-urile din domeniul educației, scrie Școala 9. Aceștia au câștigat o finanțare de 8.000 de euro pentru a-și dezvolta aplicația și planurile lor nu sunt deloc modeste: vor să extindă aplicația în toată lumea. Paul Tudor Pop, unul dintre cei șase fondatori ai Manuscrito, își deschide tableta și pe ecran apare Rito, pinguinul care devine cel mai bun prieten al copiilor în aventura lor de-a învăța alfabetul. Dacă obțin puncte scriind de mână litere pe ecranul tabletei și combinându-le în cuvinte, copiii primesc steluțe cu care îi pot cumpăra hăinuțe prietenului lor, pinguinul virtual. Steluțe primesc chiar dacă greșesc, ca să nu fie descurajați. Ideea este să învețe și în acest proces, e firesc să și greșești.

 

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Cu cine se iubește Florin Raducioiu, fostul mare fotbalist român?

Florin Răducioiu, 52 de ani, trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Andreea Albăstroiu. Florin și Andreea sunt în vacanță, iar fostul atacant al naționalei nu ezită să se afișeze cu partenera lui pe rețelele de socializare. În ultimele 3 zile, Răducioiu a postat mai multe imagini pe Instagram împreună cu iubita sa. Cei doi plănuiesc să devină părinți în curând, spun apropiații. Răducioiu și-a cunoscut actuala iubită la […]

todayoctombrie 30, 2022


0%