play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Dabaca Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightCe mai face Angela Similea la 76 de ani. Artista pregătește un nou album

General

Ce mai face Angela Similea la 76 de ani. Artista pregătește un nou album

todaynoiembrie 18, 2022 5

Background
share close

Angela Similea împlinește anul acesta frumoasa vârstă de 76 de ani. Născută pe 9 iulie 1946, în Ilfov, cântăreața este una dintre cele mai apreciate și de succes artiste de muzică ușoară. Câteva dintre marele ei hituri sunt: „Bun venit rază de soare”, „Nesuferită tristețe”, „Când băieții ne privesc” sau „Un albastru infinit”, pe lângă multe altele. Iată ce mai face Angela Similea și ce planuri are la 76 de ani.

Unde s-a născut Angela Similea și ce studii are

Angela Similea s-a născut pe 9 iulie 1946, în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov. A fost cel mai mare din cei trei copii, având doi frați mai mici. Atracția față de muzica ușoară a dezvoltat-o încă din copilărie. Chiar dacă era timidă, Angela obișnuia să cânte atunci când călătorea cu tramvaiul. Mama ei nu era tocmai de acord cu acest lucru, așa că încerca să o oprească mai mereu.

Mama Angelei a fost mereu o fire mai severă. Din cauza acestui lucru, artista a dezvoltat un complex de inferioritate. Cu toate acestea, o influență majoră în alegerea carierei de cântăreață a fost atunci când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase.

Din nefericire, pe atunci, mama ei nu a lăsat-o să-și urmeze cariere muzicală, spunându-i că trebuie să aibă o „meserie decentă” pentru a avea o siguranță materială, așa că a vrut să urmeze o facultate de medicină pentru a deveni medic pediatru.

el care i-a descoperit talentul a fost profesorul din liceu, Marin Teofil. Acesta a îndrumat-o către compozitorul George Grigoriu, care atunci conducea ansamblul UTC. În cele din urmă, George Grigoriu a stabilit ca Angela să ia lecții de canto cu Florica Orăscu, care a lucrat cu interpreți renumiți, precum: Dida Drăgan, Aura Urziceanu sau Mihai Constantinescu.

Florica Orăscu a considerat că Angela are o voce mult prea „cristalină”, așa că i-a sugerat să se apuce de fumat. După o perioadă scurtă de timp, vocea Angelei s-a maturizat, iar din anul 1965 începe să cânte în mișcarea de amatori.

Aici s-a afirmat în cadrul Festivalului artiștilor amatori, obținând locul III cu piesa „Câmpia sub lună” de V. Veselovski, obținând apoi premiul I la concursul Primăvara bucureșteană.

Angela Similiea și debutul la „Cerbul de Aur”

În anul 1971 lansează șlagărul lui George Grigoriu, „Amurgul”, cu care a obținut premiul special al juriului la concursul Ancora Děčínului din Cehoslovacia. De asemenea, în anul 1972 obține locul II la Festivalul Orfeul de Aur din Bulgaria cu melodia „Tu ești primăvara mea” de Florin Bogardo. Participarea ei a fost menționată chiar și în revista Billboard.

Mai târziu, melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea” de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, în 2000. Angela Similiea a revenit pe piața muzicală în anul 2005, după zece ani de absență, cu un nou album intitulat „Lumea mea”, realizat de Ovidiu Komornyk.

Ce mai face Angela Similea. Piesă nouă alături de un nume celebru, la 76 de ani

La vârsta de 76 de ani, Angela Similea este plină de viață și pregătește un nou proiect pe fanii ei. Se pregătește să revină în muzică în toamnă, alături de un artist cunoscut de la noi. Artista a lansat, în anul 2019, două albume, iar acum se pregătește să revină pe piața muzicală.

Din toamnă, Angela Similea va face un nou proiect alături de un artist roman chiar în studioul lui de înregistrări, potrivit unor informații. Marea artistă are multe proiecte, în continuare, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să fredoneze noile melodii ale interpretei.

Angela a mai colaborat cu Ovidiu și întrecut. Atunci când au lucrat la câteva piese pentru albumul „Lumea mea”. Mai apoi, au înregistrat împreună cu mai mulți soliști o melodie dedicată refugiaților din Ucraina, numită „Nu omorâți iubirea (cântec pentru pace)”.

Angela a mai colaborat cu Ovidiu Komornyik și întrecut. Atunci când au lucrat la câteva piese pentru albumul „Lumea mea”. Mai apoi, au înregistrat împreună cu mai mulți soliști o melodie dedicată refugiaților din Ucraina, numită „Nu omorâți iubirea (cântec pentru pace)”.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Stand cu produse din Bistrița-Năsăud în unul din marile marketuri din județ

Deputatul PSD Bogdan Ivan a anunțat în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Someș că poartă discuții cu unul dintre cele mai importante lanțuri de Hipermarket din județul Bistrița-Năsăud ca în aceste magazine să existe un stand exclusiv produselor locale. Astfel producătorii locali din județ vor avea un acces mult mai facil la marile piețe de desfacere și direct către consumatori. Bogdan Ivan a declarat la Radio Someș că în […]

todaynoiembrie 18, 2022 2


0%