play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Cea mai modestă familie regală din Europa: prinții merg cu autobuzul, învață cu ‘muritorii’, iar hainele lor sunt normale

today03/19/2023

Background
share close

Atunci când te gândești la familiile regale ale lumii, automat îți vine în minte ideea de lux și opulență. Chiar dacă, în general, asocierea aceasta este una cât de poate de îndreptățită, se pare că există și excepții de la regulă, care merită toată aprecierea din lume.

Familia regală a Norvegiei, un exemplu de modestie și bun simț.

Norvegia este una dintre cele mai bogate țări din Europa, cu toate astea, familia regală a acestei țări nu este cea mai bogată de pe continent, ba chiar dimpotrivă. Iar asta nu se întâmplă din cauza vreunui necaz financiar, ci datorită alegerilor făcute de membrii familiei.
Regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, este, practic, unul dintre cei mai săraci regi din lume, având o avere estimată în anul 2019, de aproximativ 25 de milioane de euro.
Mai mult, această familie pare să ducă o viață relativ normală, fiind greu de comparat cu altele, din Europa, sau chiar din afară. Ei obișnuiesc să se îmbrace simplu, atunci când se află pe stradă.
Ba chiar mai interesant de atât, situațiile formale diferă, la rândul lor. Dacă ceilalți se împopoțonează, conform tradiției, în exces, familia regală a Norvegiei pare să prefere simplitatea, atât cât permite, evident, conduita.
Pe stradă, aceștia merg fără să fie flancați în permanență de gărzi de corp, iar casele în care locuiesc nu sunt înconjurate de garduri „până la cer”.
Palatul regal din Oslo este unic, deoarece aici nu există garduri sau ziduri care să-i țină pe „muritorii de rând” departe, având o arhitectură simplă și de bun gust.
De asemenea, membrii încearcă pe cât posibil să nu trăiască din banii norvegienilor, generându-și propriile venituri, astfel încât să nu afecteze economia Norgeviei, dar nici pe locuitori.
Au fost adesea suprinși călătorind în mijloacele de transport în comun, alături de oamenii „normali” și, poate mai impresionant de atât, nu folosesc avioane private pentru a zbura în insule exotice, departe de ochii eventualilor curioși.
Un exemplu cât se poate de grăitor în ceea ce privește modestia acestor oameni este acesta: prințul Moștenitor Haakon a călătorit în Ibiza cu familia sa s-a relaxat pe o plajă publică, plină de oameni.
La nunta celor doi, prințesa Mette-Marit a ales o rochie de mireasă simplă, fără să apeleze la un designer de top, așa cum se obișnuiește în lumea celor bogați, puternici și plini de titluri.
În cazul în care nu știai, regina Sonia a Norvegiei este o persoană cu origini „din popor”. Părinții ei dețineau un magazin de îmbrăcăminte înainte ca ea să se căsătorească cu regele Norvegiei. Evident, norvegienii o iubesc nespus, întrucât regina pare că nu a uitat nicio clipă de unde a plecat.
Nu în ultimul rând, copiii din această familie merg la școli publice, dorindu-se pentru ei o copilărie normală.
La polul opus, britanicii
La polul opus se află familia regală britanică care, conform statisticilor, nu doar că este cea mai bogată din Europa, dar este, de departe, și cea mai influentă.
Conform unei analize a Revistei Forbes, casa regală britanică, care se află acum sub sceptrul Regelui Charles, valorează 88 de miliarde de dolari, cea mai mare parte a banilor venind din taxele și impozitele plătite de britanici. De altfel, acest „amănun”t a creat, de-a lungul timpului, proteste peste proteste.
La momentul morții sale, regina Elisabeta a II-a deținea titlul de cel mai bogat membru al acestei familii, cu o avere personală netă ce înregistra 428,3 milioane de dolari.
Toți acești bani au fost moșteniți de fiul acesteia, regele Charles al III-lea care, evident, i-a luat locul în top mamei sale.

Written by: Somes Radio


0%