play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Cel mai mare concurs de sacrificat porci din România este gata de start!

today01/30/2024

Background
share close

În județul Satu Mare va avea loc la sfârșitul săptămânii a unsprezecea ediție a Concursului de sacrificat porci. Competiția este organizată de UDMR.

Anul acesta, competiția este organizată în localitatea Căpleni, pe 3 februarie. 39 de echipe s-au înscris în concurs.

„Echipele vor fi așteptate într-o zonă păzită, cu apă și electricitate, în locația din Căpleni, denumită de localnici „Cuba”. Drumul care duce acolo va fi marcat cu indicatoare, astfel încât oricine îl poate găsi cu ușurință. Evenimentul începe la ora 8.00 dimineața. În prima rundă, în ordinea stabilită în prealabil în timpul întâlnirii, echipele primesc porcul cu greutatea necesară, iar după ce animalele sunt sacrificate, începe procesarea. Localnicii sunt atenți și la standardele UE, în consecință, colectarea deșeurilor se va face selectiv. Echipele își pot ocupa locurile cu o zi înainte și pot pune la fața locului proviziile necesare.” a declarat Csizmár Antal Tamás, viceprimarul satului Căpleni.

Porcii ce vor fi sacrificați au între 110 și 130 de kilograme.

La fața locului se efectuează și teste obligatorii de trichineloză.

Concursul va avea următoarele secțiuni:
– Cea mai bună pălincă;
– Cel mai bun toroș;
– Cea mai rapidă tranșare;
– Cel mai lung caltaboș;
– Cel mai gustos sângerete;
– Cel mai gustos caltaboș;
– Cel mau gustos cârnat;
– Cel mai gustos vin fiert
Va fi desemnată câștigătoare echipa care obține cele mai multe locuri întâi la aceste secțiuni.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%