play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

General

CENTRU ACADEMIC AL UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI LA ZALĂU

today07/26/2023

Background
share close

Universitatea Babeș Bolyai în parteneriat cu autoritățile locale,  își extinde prezența în Zalău. UBB a creat, în urma consultărilor cu președintele Consiliului Județean Sălaj și cu alți reprezentanți ai autorităților locale, un Centru Academic UBB de Consultanță, Resurse și Servicii în Zalău.

Primele demersuri în noul Centru vor viza dezvoltarea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul sănătății prin UBBMed în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență din Zalău.

M-am bucurat să mă întâlnesc cu președintele Consiliului Județean Sălaj și cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău. UBB are o prezența academică veche în Zalău și Sălaj, dar noul Centrul o va dinamiza și va aduce altele noi, în funcție de nevoile orașului Zalău și ale județului Sălaj. Prezența academică UBB în regiune contribuie atât la stabilizarea tinerilor prin formare academică relevantă în zonă, cât și la reîntoarcerea celor care au ales să studieze în Cluj-Napoca, Sălajul și Clujul având conexiuni academice și socio-economice vechi. În fine, m-am bucurat să aud (și să văd) că strategia de dezvoltare a orașului și județului, elaborată de specialiști UBB, aduce rezultate pozitive”,  a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. 


„Salut inițiativa Universității Babeș-Bolyai de a crea, în Sălaj, un astfel de centru, în colaborare cu Consiliul Județean. Sunt încrezător că parteneriatul cu cea mai prestigioasă universitate din România va aduce beneficii semnificative comunității sălăjene și va deschide noi oportunități pentru tinerii din regiune, oferindu-le programe educaționale de înaltă calitate și pregătindu-i pentru provocările viitorului. Mă bucur că primele demersuri vor viza domeniul sănătății, prin dezvoltarea activităților de cercetare-dezvoltare-inovare în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență din Zalău, unde există deja o echipă de medici competenți și profesioniști, capabili să dezvolte programe de cercetare la nivelul universitar. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea serviciilor de sănătate din regiunea noastră și va aduce soluții inovatoare în domeniul medical”. afirmă Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%