play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

General

CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR DE ORICE TIP, ÎN COMUNA COJOCNA DIN JUDEȚUL CLUJ

today11/17/2023

Background
share close

Primăria Cojocna din județul Cluj va înființa un centru de colectare a deșeurilor de orice tip. Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism condusă de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a aprobat înființarea unui astfel de centru, prin aport voluntar, în comuna Cojocna din județul Cluj.

,,Avem undă verde pentru implementarea unui proiect care ne va ajuta să organizăm mai bine gospodărirea comunală. Vom oferi cetățenilor soluții în ceea ce privește reciclarea diverselor materiale. Infrastructura Centrului cu aport voluntar nu este una extinsă ca suprafață . Presupune amplasarea unor containere pentru a putea prelua de la cetățeni deșeuri reciclabile de plastic, hârtie, sticlă, carton, haine textile, moloz rezultat din demolări, etc. Materialele preluate de la cetățeni vor fi cântărite și apoi preluate de către firma de salubritate atunci când e chemată. Subliniem faptul ca nu se preiau deșeurile menajere sau amestecate. Nu vor fi sortate deșeuri în acest centru. Proiectul a fost gândit pentru a avea o comună mai curată, dar și pentru a muta gospodărirea comunală în aceasta incintă. Aici vor fi amplasate inclusiv containere tip birou și camere de supraveghere. Va fi un lucru benefic pentru comuna noastră, nu va presupune nici un fel de disconfort sau neplăcere pentru cetățeni.”, transmite primarul comunei Cojocna, Sorin Ranga.

 Și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a salutat inițiativa administrației locale din Cojocna.

”Felicit inițiativa Primăriei Cojocna și încurajez ca astfel de centre de colectare separată a deșeurilor să fie deschise și în alte zone ale județului Cluj. Dincolo de faptul că vom avea un mediu mai curat, multe dintre aceste așa-zise deșeuri vor putea fi reciclate și reintroduse în circuitul economic.”, spune Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Inaugurarea noului centru ar urma să aibă loc în mod oficial la jumătatea anului 2024.

Centrul de colectare se va întinde pe o suprafață de 19.600 mp situată în extravilanul comunei Cojocna, unde vor fi amplasate 13 containere. În cadrul acestuia cetățenii vor putea depozita selective toate tipurile de deșeuri : textile, electrice și electrocasnice, obiecte de uz casnic, hârtie și carton, plastic, lemn și mobilier, sticlă, cauciuc, metal, deșeuri vegetale, moloz, chiar și deșeuri periculoase.

Written by: Somes Radio


0%