play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightCine a inventat show-ul Survivor, care a înnebunit România. Istoria neștiută: de unde a început și concurează cu „Tânăr și neliniștit”?

Cine a inventat show-ul Survivor, care a înnebunit România. Istoria neștiută: de unde a început și concurează cu „Tânăr și neliniștit”?

todayaprilie 25, 2023

Background
share close

Survivor este, în acest moment, unul dintre cele mai de succes show-uri de televiziune din România, dar și de peste hotare. Practic, se poate spune că postul de televiziune PRO TV a dat lovitura în momentul în care a decis să achiziționeze cunoscuta franciză. Aceasta a fost, inițial, cumpărată de Kanal D, care a prezentat emisiunea sub denumirea Exatlon, la începuturi.
În acest articol îți vom relata povestea originală a Survivor, încă de la începuturi, și vei afla cine a creat emisiunea care a înnebunit România în ultima perioadă. În plus, îți vom și spune de ce are toate șansele să fie un nou „Tânăr și neliniștit” în istoria televiziunii.
Survivor este versiunea americană a francizei internaționale de televiziune, ea însăși derivată din serialul suedez de televiziune Expedition Robinson, creat de Charlie Parsons, care a avut premiera în 1997. Serialul american a avut premiera în data de 31 mai 2000, la CBS, și a fost găzduit de Jeff Probst.
Survivor plasează un grup de oameni care nu se cunosc între ei într-o locație izolată, unde trebuie să își asigure hrană, foc și adăpost.
Oamenii concurează în tabere adverse și își testează abilitățile fizice unul împotriva celuilalt, cum ar fi alergatul, înotul sau abilitățile mentale, rezolvând puzzle-uri și provocări de anduranță, pentru recompense și imunitate la eliminare.
Concurenții sunt eliminați progresiv din joc, pe măsură ce sunt votați de colegii lor, până când rămâne doar unul și i se acordă titlul de „Singur supraviețuitor” , primind marele premiu în bani, care poate varia de la țară la țară.
Versiunea americană a avut mare succes, la fel ca cea românească. Din sezoanele de televiziune 2000-2001 până în 2005-2006, primele 11 sezoane s-au clasat printre primele 10 emisiuni cele mai vizionate din acea perioadă.
Este considerat liderul show-urilor de tip reality show din SUA, deoarece a fost apreciat și profitabil pentru televiziunea din această țară. Survivor este considerat una dintre cele mai bune producții din nișa sa.
Seria a fost nominalizată la 63 de premii Emmy, câștigând premiul Mixaj de sunet în 2001, precum și multe altele. La rândul său, Probst a câștigat premiul pentru cea mai bună gazdă, în categoria sa.
În 2007, serialul a fost inclus în lista revistei Time a celor mai bune 100 de emisiuni TV din toate timpurile. În 2013, TV Guide l-a clasat pe locul 39 pe lista „60 de cele mai bune emisiuni din toate timpurile”.
În martie 2022, seria a fost reînnoită pentru al 43-lea și al 44-lea sezon în America, iar cel de-al 44-lea sezon a avut premiera în data de 1 martie 2023. Pe scurt, emisiunea mult iubită promite să fie la fel de longevivă ca celebrul serial american „Tânăr și neliniștit”.
Pe măsură ce reality-ul sărbătorește mai bine de 25 de ani de la lansare, Parsons, care a reinventat televiziunea în țara sa, pare să fi renunțat la convențiile serioase ale formatului pentru anarhicul „The Big Breakfast”, considerând că există mai multe motive solide pentru care Survivor a supraviețuit ani de zile.
El adaugă că, în această emisiune, distribuția nu caută să fie celebră, ci în schimb toți sunt „obsedați de strategia și tactica de joc”.
De altfel, formatul s-a luptat în instanță cu Big Brother, despre care Parsons a susținut că ar fi o copie a Survivor.
Deși a pierdut procesul, Parsons a continuat să susțină că ideea i-a fost furată, nu numai de Big Brother, dar și de alte show-uri de televiziune în care concurenții sunt puși în fața propriilor limite, pe care trebuie să le depășească.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Cum arată Vlăduța Lupău fără machiaj. Artista s-a demachiat „în direct”, pe contul personal

Cum arată Vlăduța Lupău fără machiaj sau filtre de înfrumusețare. Artista și-a obișnuit admiratorii cu aparițiile sale atent alese, însă de curând a decis să se afișeze în fața urmăritorilor săi într-o ipostază cât mai naturală, alegând să se demachieze chiar pe Instagram. Ce le-a transmis fanilor. Deși la concerte și pe micile ecrane se afișează mereu cu machiajul perfect, și vedetele mai iau momente de „pauză” de la produsele […]

todayaprilie 24, 2023 2


0%