play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

Cine este Maria Dragomiroiu. Este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din România. Maria Dragomiroiu are o voce deosebită, iar la 67 de ani, artista arată incredibil. Cântăreața a reușit să cucerească inimile tuturor, dar puțini sunt cei care știu că a trecut prin momente dramatice de-a lungul vieții.

todayfebruarie 6, 2023

Background
share close

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică populară din țara noastră. Zâmbetul cald, talentul muzical și frumusețea acesteia au cucerit întreg publicul încă de la primele apariții. Chiar dacă întotdeauna a urcat pe scenă afișând un zâmbet larg, viața artistei nu a fost mereu plină de fericire.
A fost pasionată de muzică încă de mică, iar pentru ea calitatea contează, nu cantitatea. Niciodată nu a considerat să scoată numeroase albume doar de dragul de a fi în pas cu colegii de breaslă. Artista le-a iubit foarte mult pe cele două Marii ale muzicii populare românești: Maria Lătărețu și Maria Tănase.
Maria Dragomiroiu este considerată una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România. Artista s-a născut pe 11 iulie 1955, în comuna Ionești, satul Marcea din județul Vâlcea. De mică a plecat de acasă pentru a-și urma visul de a deveni artistă. A urmat Liceul Ion Luca Caragiale din București, iar în 2006 a absolvit Facultatea de Muzică Spiru Haret. A fost angajată ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman, solistă a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea și Ansamblul Calusul din Scornicești.
Maria Dragomiroiu le-a idolatrizat pe legendele muzicii populare românești Maria Lătărețu și Maria Tănase. Cu toate acestea, artista a reușit să devină unica Maria Dragomiroiu, fără să imite talentul celor două artiste. Când era adolescentă s-a înscris la concursul „Floarea din gradina”, iar juriul a fost impresionat de vocea artistei. La sfârșit, Maria Dragomiroiu a plecat plângând de fericire cu trofeul, determinându-i pe colegii de liceu să o numească „floricica noastra”.
Maria Dragomiroiu apare întotdeauna cu zâmbetul pe buze, dar puțină lume știe dramele prin care artista a trecut. Artista a făcut dezvăluiri dureroase despre viața grea pe care a dus-o cu fostul soț. Interpreta de muzică populară a fost victima violenței domestice. La 20 de ani s-a căsătorit cu Ion, bărbatul pe îl cunoscuse la troleu. Deși părinții nu au fost de acord, cei doi s-au căsătorit și au avut împreună doi copii, Ileana și Mircea. Problemele în căsnicia lor au apărut în momentul în care ea a început să fie celebră. După ce a aflat că soțul o înșală, artista a fost lovită cu brutalitate de cel care îi era soț. Cel care a cerut divorțul a fost Ion și nu s-a interesat de copiii săi.
„Mi-a dat un pumn în cap. Liftul s-a oprit între etaje! Soacră-mea a zis: «Du-o acasă și omoar-o!». M-a apucat de păr și m-a dus așa… eu plângeam. Nu mi-a dat drumul până nu a plecat cu tot părul. Nu mai aveam nici un fir de păr de unde m-a apucat!’, a povestit solista calvarul trăit.
După divorțul de primul soț, Maria Dragomiroiu avea să îl cunoască pe Bebe Mihu, actualul soț. Artista a fost cea care a făcut primul pas și l-a cerut în căsătorie, iar după patru ani de relație s-au căsătorit civil.

8 ani mai târziu, Maria Dragomiroiu și Bebe Mihu au făcut nunta. Soțul artistei nu și-a mai dorit copii, și a decis să-i înfieze pe cei ai artistei. „Bebe mi-a zis că el nu vrea copii! Și el a avut un copil din prima căsnicie, care a făcut infarct la 26 de ani. Era mai gras. El i-a înfiat pe Ileana și pe Mircea. Sunt singurii lui copii. El e jumătatea mea de inimă!’, a povestit artista.

Written by: Somes Radio


0%