play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

CLUJENI REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE MIGRANȚI

today09/07/2023

Background
share close

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj Napoca au dispus astăzi  reținerea a trei inculpați care, în perioada 2020-2023, au constituit un grup infracțional care a acționat în scopul obținerii de beneficii materiale prin facilitarea migrației ilegale, respectiv recrutarea migranților, adăpostirea acestora pe teritoriul României și ulterior înlesnirea trecerii ilegale a frontierei de stat, destinația finală fiind țări din vestul Europei.

Pentru a da o aparență de legalitate activității infracționale, membrii grupului  au  realizat recrutarea migranților   prin intermediul unor firme de plasare  a forței de muncă, le-au încheiat contracte de muncă fictive  pe perioade scurte  și le-au facilitat trecerea ilegală a graniței României încasând de la fiecare migrant sume cuprinse  între  4.000 – 4.500 euro.  

De asemenea, unul dintre inculpați a intermediat, în numele unei societăți comerciale, obținerea avizelor de muncă, în schimbul sumei de 750 euro pentru fiecare dosar.  
Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate și oprite șapte transporturi ilegale de migranți, șase pe teritoriul României și unul în Ungaria.

La data de 06.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj Napoca împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, cu sprijinul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timișoara au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Cluj-Napoca fiind  identificate și ridicate mai multe telefoane mobile și laptopuri, suporți amovibili de memorie, suma de 3000 euro și înscrisuri.

Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%