play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Clujenii sunt așteptați sâmbătă, 13 ianuarie, la Maratonul Resuscitării

today01/12/2024

Background
share close

În cazul unui stop cardio-respirator șansele la viață cresc dacă cineva începe imediat manevre de resuscitare. Cu cât mai multă lume știe să aplice suportul vital de bază, cu atât mai mulți oameni pot fi salvați.

Sâmbătă clujenii sunt așteptați să învețe manevrele de resuscitare la o nouă ediție a Maratonului Resuscitării. Acesta va avea loc în zona food-court a Centrului Comercial Vivo Cluj-Napoca între orele 10:00 – 20:00.

Maratonul Resuscitării este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj. Evenimentul beneficiază de sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe. Acțiunea a luat amploare la nivel național. Maratonul își propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea.

“Publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale. Cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi. Astfel participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De notat faptul că limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană și maghiară.

Ne bucurăm să vă anunțăm că vom avea și un moment special în cadrul evenimentului. Mai exact, participanții, împreună cu medicii, paramedicii, pompierii și voluntarii, vor efectua neîntrerupt masaj cardiac unui manechin, pentru a consemna un record al resuscitării!”, transmite ISU Cluj.

Maratonul Resuscitării, Ediția XI, este realizat de către ISU-SMURD Cluj, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, Fundația pentru SMURD, CERT Transilvania și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Elena Vesa

 

 

Written by: Somes Radio


0%