play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

General

Clujul se alătură inițiativei “Ora Pământului” – În mai multe locuri din oraș vor fi stinse luminile azi la ora 20,30

today03/23/2024

Background
share close

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului. Ediția a 18-a are loc azi, 23 martie 2024, la ora 20:30.

La Cluj mai multe instituții se alătură acestei initiative. La Primăria Cluj-Napoca va fi oprit iluminatul din interiorul instituției, precum și iluminatul arhitectural de pe clădirea primăriei.

Și Consiliul Județean Cluj a anunțat că va participa la Ora Pământului, alături de instituțiile subordinate. Astfel, în intervalul orar 20:30 – 21:30, se va renunța la iluminarea sediului Consiliului Județean de pe Calea Dorobanților nr. 106, din Cluj-Napoca, prin sistarea iluminării ambientale exterioare.

La această inițiativă se vor alătura și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor. Nu vor aprinde luminile nici imobilele aflate în administrarea societății Tetarom S.A. și nici stadionul Cluj Arena.

Protejarea planetei, o responsabilitate comună

„Ne alăturăm, și în acest an, milioanelor de oameni de pe întreg Globul care marchează Ora Pământului. Protejarea naturii și a resurselor sale constituie o responsabilitate a noastră, a tuturor, astfel că, printr-un simplu gest de a stinge lumina timp de o oră, putem contribui la acest obiectiv. Încurajăm clujenii să sprijine inițiativa și să conștientizeze efectele dezastruoase asupra mediului ale consumului în exces.”, declară Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

“Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă, așa că de #OraPământului2024 am lansat Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea, de pretutindeni, nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei! Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proasăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să schimbi produsele nesustenabile de acasă cu alternative ecologice, există o multitudine de opțiuni din care poți alege.

Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!”, se arată pe site-ul oficial Ora Pământului.

Elena Vesa

 

 

Written by: Somes Radio


0%