play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

COMUNA CLUJEANĂ COJOCNA ESTE PREGĂTITĂ SĂ DEVINĂ “SMART VILLAGE” – PRIMUL PROIECT: TELEMEDICINĂ PENTRU SĂTENI

todayseptembrie 28, 2023

Background
share close

Conducerea comunei Cojocna din județul Cluj a început încă de anul trecut dezvoltarea unei administrații smart în cadrul unui proiect lansat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă.

Proiectul cu titlul „Parteneriat pentru dezvoltarea administrației inteligente în comuna Cojocna” s-a desfășurat pe o perioadă de 14 luni, timp în care autoritățile comunei au fost familiarizate cu conceptul de „Smart Village” și au căutat soluții inovatoare pentru a îmbunătăți viața locuitorilor comunei.

Zonele rurale sunt deseori insuficient deservite, iar comuna Cojocna nu este o excepție. Prima inițiativă smart pe care am dezvoltat-o împreună își propune să vină cu o soluție inteligentă la o problemă privind nevoile de bază ale locuitorilor comunei și anume accesul limitat la serviciile de sănătate.

Proiectul își propune să asigure servicii de telemedicină pentru familiile din comună, astfel încât ele să poată avea acces rapid la consultații și prescripții medicale.” spune Andreea Suciu, managerul proiectului

Pentru a putea implementa proiectul de telemedicină, comuna Cojocna are nevoie de donatori: “Pentru a putea asigura aceste servicii familiilor vulnerabile din comuna noastră pe o perioadă de cel puțin 3 luni, avem nevoie de sprijinul a cel puțin 60 de donatori care să contribuie cu cel puțin 5 euro. Tu poți fi unul dintre ei. Cu sprijinul tău, putem produce o schimbare reală în viața celor 100 de familii din comunitatea noastră. De data asta, fiecare euro contează pe bune!” se arată pe platforma Creștem Idei.

Dacă se adună suficienți bani, prin intermediul unui abonament, oamenii aflați în dificultate vor avea la îndemână un serviciu de consiliere medicală prin telefon, o platformă online, o aplicație mobilă și videoconferințe, toate serviciile medicale fiind oferite de o echipă certificată de doctori, asistenți și specialiști.

Familiile cu posibilități reduse din Cojocna pot avea acces la toate aceste lucruri prin intermediul unui abonament lunar în valoare de 1 euro/familie. Abonamentul include 27 de specialități medicale și non-medicale (Cardiologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Pediatrie, Psihologie, Ortopedie și altele) și și oferă posibilitate înregistrării istoricului medical, astfel încât situațiile medicale ale fiecărei persoane să fie analizate într-un mod integrat.

Pe lângă serviciile de telemedicină, în cadrul proiectului desfășurat de Fundația Civitas în parteneriat cu Primăria Cojocna, autoritățile locale vor dezvolta o platformă digitală, care va permite realizarea de plăți și va include servicii de registratură online, astfel încât acest proceduri să devină mai simple și rapide pentru locuitorii comunei.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%