play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Dabaca Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightComuna Săcuieu, exemplu de bune practici!

General

Comuna Săcuieu, exemplu de bune practici!

todayianuarie 11, 2023

Background
share close

Arhitectul Șef al Județului Cluj, Claudiu Salanță a dat exemplu de bune practici Comuna Săcuieu și Satul Rogojel privind turismul.

Pe pagina sa de Facebook acesta a menționat că

„Satul Rogojel din comuna Săcuieu găzduiește Biserica Sfânta Treime – monument istoric clasat. Biserica a fost realizată in perioada 1832-1836 și este atipică deoarece este realizată din zid (piatră si pământ), față de bisericile uzuale din lemn specifice zonelor montane.
Drumul până la biserica, dar și drumurile din zona satului, arată exact așa cum ar trebui să arate o infrastructură care să aducă după sine dezvoltare in zona rurală. Asta înseamnă o comună cu oameni gospodari.

Felicitări

dl. Cuc Gheorghe – primar al comunei – pentru tot ce faceți pentru comunitatea dumneavoastră!

L.e. Din luna decembrie 2022 comuna Săcuieu a devenit stațiune turistică de interes local. O dezvoltare turistică axată pe o arhitectură rurală specifică montană poate să facă minuni în zonă.”
Comuna Săcuieu a fost evidențiată și prin Proiectul Cultural Călator  prin Ardeal demarat de Radio Someș iar rubrica dedicată acestei comune poate fi urmarită pe link-ul https://radiosomes.ro/calator-prin-ardeal/sacuieu/

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Evenimente

Cum s-a lăsat Marcela Fota cucerită de iubitul cu 22 de ani mai tânăr: „Mi-am dat seama că…”

Marcela Fota spune cum s-a lăsat cucerită de iubitul cu 22 de ani mai tânăr. Marcela Fota, 45 de ani, a fost greu încercată de viață după ce soțul ei, care i-a dăruit un fiu, a murit. Artista de muzică populară a avut nevoie de foarte multă forță pentru a continua, iar familia a avut un rol esențial. Marcela Fota se simte o femeie împlinită la acest moment, iar stâlpul […]

todayianuarie 10, 2023 1 2


0%