play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Chiuza Radio Someș

General

Comuna Târlișua – Sate uitate de administrație ! FOTO

todaymartie 1, 2023

Background
share close

Comuna Târlișua din Bistrița-Năsăud este situată la poalele Munților Țibleșului. Este Comuna în care a venit pe lume marele scriitor Liviu Rebreanu și al cărui nume este scrijelit încă pe clopotul din biserica centrului de comună.
Acel clopot care ar trebui să trezească și administrația condusă de Vlăduț Purja la realitate. Vlăduț Purja, primarul PSD, pare să fi uitat complet de anumite localități pe care le păstorește și ale căror cetățeni i-au acordat votul de încredere.
Am vizitat de curând satele Șendroaia, Cireșu si Oarzina. Un gust amar ne-a rămas văzând cum oamenii din acele zone, care plătesc taxe și impozite an de an, se scufundă în noroi, mulți dintre ei nu au acces la rețelele de apă, iar la un sistem de canalizare nici nu speră vreodată.
Pentru a vedea un petec de asfalt, locuitorii satelor Cireșu, Oarzina și Șendroaia sunt nevoiți să meargă kilometri până în centrul de comună. Din când în când administrația își face milă la insistențele cețățenilor și aruncă trei lopeți de piatră în gropi, care bineînteles dispar la primele ploi.

Câteva poduri uitate de Vlăduț Purja și cu balustrade rupte fac trecerea peste pârâul care trece prin aceste localități. La fel ajung pe proprietăți și mulți dintre localnici. Punți șubrede, pe alocuri rupte și care stau să cadă în apă.
Oare, domnule primar, nu vă este milă de oameni? Nu aveți un minimum de empatie pentru cei care vă plătesc salariul?


Ne-am întâlnit cu o doamnă pe drumul dintre Oarzina și Târlișua care era resemnată total mergând prin noroi până la medic „Domnule, în noroi m-am născut aici acum 52 de ani și tot în noroi ‘om muri. Nu îl interesează de noi numa’ la alegeri”. Trist, primare, trist!
Să nu vă gândiți că asfaltul ce duce spre capătul satului Târlișua spre Oarzina arată mai bine. Nuuu… nu e stilul administrației.

Revenind la centrul de Comună, Târlișua, am prins exact momentul în care copilașii ieșeau de la cursuri. Ce credeți, mergeau pe trotuar? NU! Pentru că sunt inexistente în mare parte din sat sau prost întreținute. Copiii și cetățenii își riscă mereu viața pe marginea drumului județean. De ce? Pentru că, Vlăduț…


Totuși, stând de vorbă cu mai mulți cetățeni din Șendroaia, am aflat o preocupare a administrației în acele zone, la marginea pădurii, dar despre aceste aspecte vă vom relata mai multe într-un articol viitor.

Să nu crezi, domnule primar, că oamenii nu știu, să nu crezi că nu văd!
Nu are rost să vii cu scuze, domnule primar, nu ești acolo nici de azi, nici de ieri, ci de mandate bune! Oamenii meritau să trăiască civilizat! De ce le-ai anulat acest drept?
De curând am poposit într-o altă zonă a județului, la Teaca, tot primar PSD, asta pentru a nu crede cineva că avem ceva cu partidul. La Teaca există, sau încă există satul Budurleni, 60 de suflete, nu mai mult, dar administrația le va oferi facilități: apă, canal asfalt, etc.
Vladuț Purja, se poate ! Numai să vrei ! De scuze suntem sătui și noi și cetățenii!
Ne-am săturat de ciubucari și primari care își bat joc de oameni!
Oamenii nu sunt doar numere la urnele de vot!
Vom reveni!

Written by: Somes Radio


0%