play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Conf.Dr. Mihai Maci va susține la Bistrița conferința „Omul în lumea tehnologiei”

today02/10/2024

Background
share close

Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” organizează conferința „Omul în lumea tehnologiei”. Aceasta e susținută de Mihai Maci, intelectual public şi lector universitar la Universitatea din Oradea.

Evenimentul va avea loc miercuri, 14 februarie, ora 17:30 la Palatul Culturii (sala „Alexandru Misiuga”).  De asemenea, cetățenii sunt invitați la un dialog liber cu conferenţiarul Mihai Maci.

„Nimic nu determină, astăzi, viețile noastre mai mult decât evoluția tehnologiilor. Cu toții ne imaginăm că acest proces ne ameliorează viața, dar – în același timp – realizăm că suntem din ce în ce mai dependenți de aceste auxiliare ale vieților noastre. Folosirea lor creează comportamente, dependențe și ne prinde într-un circuit formal care devine tot mai constrângător. Adesea, pentru a-i scăpa, evadăm imaginar într-o lume originară, care nu are corespondent în realitate și nu e nimic altceva decât inversul celei în care ne simțim captivi. În măsura în care ne eliberăm de multiplele obligații pe care ni le induce lumea tehnologiei, realizăm că aceasta ne pune la îndemână mijloace din ce în ce mai puternice, însă – în același timp – erodează orice finalitate a acțiunii care le-ar folosi. Lumea tehnologiei e una a sporirii permanente a mijloacelor, proces care ocultează din ce în ce mai mult orice sens posibil, în vreme ce omul e o ființă a sensului și tocmai nevoia de sens e cea care ne pune în față cu limitele tehnologiei.” , spune Mihai Maci.

Mihai Maci este lector la Universitatea din Oradea. A urmat studii de licență, de masterat  şi de doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Preocupări inițiale legate de Simone Weil, apoi de Heidegger şi de relațiile acestuia cu istoria și cu teologia. În perioada doctorală a beneficiat de stagii de documentare în Franța. Pe lângă tema propriu-zisă a lucrării de doctorat , s-a interesat de gândirea disidentă est-europeană. În particular, a fost preocupat de filosofia lui Jan Patocka. Domeniile sale de interes vizează în particular filosofia contemporană și mai ales tentativele est-europene de a gândi rostul istoriei.

Written by: Somes Radio


0%