play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Consulatul Onorific al Republicii Moldova a fost deschis azi la Cluj-Napoca

today12/05/2023

Background
share close

Moment important pentru comunitatea moldovenească din zonă Transilvania. Astăzi a fost deschis oficial Consultatul Onorific al Republicii Moldova la Cluj-Napoca. La ceremonia de investire a d-nei Nina Moldovan în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj a fost prezent Excelența Sa, dl Victor Chirilă, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.

“Este o onoare extraordinară să fiu investită în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj. Comunitatea moldovenească din acest oraș este una extrem de importantă și diversă, iar această funcție mă responsabilizează în egală măsură. Voi depune toate eforturile pentru a sprijini și a reprezenta comunitatea noastră cu demnitate și profesionalism.

Legat de istoria mea cu Republica Moldova, rememorez cu plăcere momentele în care am interacționat cu oamenii de-acolo, din zona de business, din zona academică, studenți, dar și membri din diverse asociații profesionale și culturale. Astfel am cunoscut poporul moldovean și cultura lui”, a declarat Nina Moldovan.

În ultimii 20 de ani, Nina Moldovan a pus bazele mai multor afaceri și proiecte în domeniul turismului și imobiliarelor. Manager cu experiență, ea activează inclusiv în organizații non-profit care se concentrează pe sprijinirea antreprenoriatului în România.

Importanța reprezentării Republicii Moldova în zona de Vest a României

Șeful Misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la București a subliniat în cuvântul său de salut adresat invitaților la eveniment anvergura și dinamica relațiilor moldo-române la toate nivelele – politic, economic, cultural, social. E.S. Victor Chirilă a vorbit și despre  importanța reprezentării Republicii Moldova în zona de vest a României. Aici se află un număr mare de cetățeni moldoveni, atât studenți, cât și oameni de afaceri, cultură, din mediul academic și alte domenii de activitate.

Prezența onorifică a Republicii Moldova în orașul Cluj-Napoca va permite un număr mai mare de evenimente dedicate promovării cooperării bilaterale. Va fi favorizat și schimbul de experiență între comunitățile din Republica Moldova și această regiune a României.

Evenimentul de învestire a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București și s-a bucurat de participarea multor membri ai comunității. Comunitatea cetățenilor moldoveni din regiunea Transilvaniei cuprinde câteva mii de persoane. În Cluj-Napoca au reședința în jur de 1500 de cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care 800 sunt studenți.

Written by: Somes Radio


0%