play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightCopiii actorilor celebri din România care au ales să le calce pe urme. De la Dem Rădulescu, la Maia Morgenstern, Vladimir Găitan, Florin Piersic, Ștefan Bănică sau Șerban Ionescu

Copiii actorilor celebri din România care au ales să le calce pe urme. De la Dem Rădulescu, la Maia Morgenstern, Vladimir Găitan, Florin Piersic, Ștefan Bănică sau Șerban Ionescu

todaymai 2, 2023

Background
share close

Astăzi avem pentru voi un subiect care sperăm că vă va face să simțiți mult drag în suflet, aducându-vă aminte de unii dintre cei mai buni actori pe care cinematografia noastră i-a avut.
Vom vorbi despre copiii actorilor celebri din România, care au ales să le calce pe urme. De la Dem Rădulescu, la Maia Morgenstern, Vladimir Găitan, Florin Piersic, Ștefan Bănică sau Șerban Ionescu.
Tudor, fiul Maiei Morgenstern
Tudor Istodor are 38 de ani și este un actor român de film, televiziune, voce și de teatru. Părinții lui sunt celebra actriță Maia Morgenstern și actorul Claudiu Istodor. Are 20 de filme de televiziune sau scurte, la activ, și susține că se simte norocos că părinții i-au fost profesori. Tudor lucrează cu Teatrul evreiesc, teatre independente, Teatrul Mic și Teatrul Odeon.
Irina, fiica maestrului Dem Rădulescu
Tânăra de 36 de ani este actriță la Teatrul Mic din București și, totodată, fiica actriței Adriana Șchiopu. Este convinsă că e meseria pe care tatăl ei, marele actor Dem Rădulescu, și-ar fi dorit ca ea să o urmeze. Irina avea 13 ani când și-a pierdut tatăl și știa deja că va urma drumul „Bibanului”. Azi apare în piese de teatru alături de Gheorghe Visu sau Cristi Iacob, și alături de Florin Călinescu în serialul „Tanti Florica”.
Florin, fiul lui Florin Piersic
Florin Piersic jr., în vârstă de 54 de ani, este regizor de teatru și film, scenarist, actor și scriitor român. Este rodul iubirii dintre actorii Tatiana Iekel și celebrul Florin Piersic. A regizat 7 filme, 6 clipuri muzicale, a scris 3 scenarii de filme, 3 cărți și a avut peste 30 de roluri. A primit 12 premii pentru toată activitatea sa. Cu tot talentul și succesul său, Florin a avut o relație dificilă cu tatăl lui.
Gloria, fiica lui Vladimir Găitan
Vladimir Găitan a fost „unul dintre cei mai importanți actori români”, fiind decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler. După 7 sarcini eșuate, se naște Gloria Găitan, cea care a călcat pe urmele tatălui său și a absolvit UNATC în 2007. Aceasta a avut plăcerea de a juca într-o piesă de teatru alături de Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin.
Radu, fiul lui Ștefan Bănică Jr.
Radu Ștefan Bănică este fiul celebrului Ștefan Bănică și al Cameliei Constantinescu. În vârstă de 21 de ani, tânărul calcă pe urmele tatălui și bunicului său, celebrul actor de teatru și film Ștefan Bănică, care a cochetat și cu muzica. Radu a absolvit studiile Liceului Teoretic Jean Monnet și a urmat cursurile UNATC. A jucat în piese de teatru și a avut și o apariție în cadrul unei emisiuni TV. Oana, fiica lui Amza Pellea
Oana Pellea, în vârstă de 61 de ani, este fiica celebrului actor Amza Pellea cu Domnica Mihaela. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC. Datorită talentului său, a primit decorația Crucea Casei Regale a României la 25 octombrie 2012, înmânată chiar de Regele Mihai I al României. Are peste 50 de roluri importante în teatru și 20 în film.
Carol, fiul lui Șerban Ionescu
Carol este fiul regretatului actor Șerban Ionescu și al Magdei Catone, care și-a petrecut copilăria prin teatrele unde părinții lui au jucat. Are 25 de ani, este nonconformist și a ales să calce pe urmele tatălui său. Este absolvent al UNATC „I.L. Caragiale” și actor la Teatrul Ion Creangă, Metropolis, Teatrul Dramaturgilor, Teatrul Luni și Clubul Țăranului. A jucat în peste 10 filme și 16 piese de teatru.
Ilinca, fiica actorului Gelu Manolache
Ilinca Manolache este fiica actorului Dinu Manolache și a actriței Rodica Negrea, în vârstă de 37 de ani. Tânăra a absolvit Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. A primit, în 2016, premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolurile din „Anul dispărut. 1989”.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Pianista din Ploiești care a făcut carieră la New York, drama artistei Lory Wallfisch. Protejată de George Enescu, “îngropată” de Guvernul interbelic

Lory Wallfisch a fost o pianistă româncă, din Ploiești, care a făcut carieră la New York. Ea s-a născut în 1922, în Ploiești și a încetat din viață în 2011, la vârsta de 89 de ani, în Statele Unite ale Americii. Ploieșteanca Lory Wallfisch s-a născut într-o familie de evrei și a avut de suferit pe seama aceasta în timpul Guvernului Antonescu. În acest context, talentată pianistă a fost primită […]

todayaprilie 30, 2023


0%