play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

De ce se anunță stadioane pline la Cupa Mondială când sunt scaune goale?

todaynoiembrie 23, 2022

Background
share close

Marți după-amiază, presa internațională a scris despre cum FIFA a modificat „peste noapte” capacitățile tuturor stadioanelor din Qatar, la scurt timp după ce fanii nu înțelegeau cum este posibil să fie prezenți la partide mai mulți spectatori decât locuri. În total, numărul de locuri de pe toate cele 8 stadioane a crescut cu 12%, de la 380.000, la 426.221.Pe lângă acest aspect, o altă controversă s-a iscat după primele meciuri din Qatar: faptul că organizatorii anunță arene pline, dar în imagini se văd clar zone cu scaune libere. Jurnaliștii de la The Guardian au venit cu câteva posibile explicații.

Prima are legătură cu faptul că persoanele care au bilete nu se prezintă la meciuri, aici fiind incluși și sponsorii sau alți invitați, care preferă să nu meargă la stadion.

A doua se referă la „practicile neautorizate” de achiziționare a tichetelor, britanicii vorbind despre mai mulți fani din Qatar care și-au cumpărat numeroase bilete folosind mai multe conturi FIFA, iar acum nu pot intra pe stadion.De asemenea, o altă posibilitatea este aceea ca suporterii străini care și-au cumpărat bilete pentru meciurile din Qatar să fi decis între timp să nu mai călătorească în țara gazdă a Mondialului.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunțat la fiecare meci de la turneul final asistențe mai mari decât capacitățile stadioanelor pe care s-au desfășurat partidele.

Primul caz de acest tip s-a petrecut chiar la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador 0-2, unde organizatorii au anunțat că au asistat 67.372 de spectatori, deși capacitatea oficială a arenei Al Bayt era de doar 60.000 de locuri. Mai mult, în imaginile oferite de televiziuni se putea observa că existau numeroase locuri neocupte.

Situația s-a repetat și la următoarele meciuri, cum ar fi Anglia – Iran 6-2 (45.334 de suporteri anunțați, deși Khalifa International Stadium are doar 40.000 de locuri) sau Argentina – Arabia Saudită 1-2 (88.012, deși capacitatea Lusail Stadium este de doar 80.000 de locuri).

Forul mondial a actualizat în această după-amiază, pe site-ul oficial, datele stadioanelor care găzduiesc meciuri la turneul final, crescând numărul de locuri.

Spre exemplu, Lusail Stadium, arenă care va găzdui și finala Mondialului, apare acum având 88.966 de locuri, spre deosebire de 80.000 de locuri, atât cât era numărul oficial anunțat înainte de competiție.

Situația se repetă și la Al Bayt Stadium. De la 60.000 de locuri, stadionul a ajuns să aibă 68.895, conform actualizării făcută azi pe site-ul oficial al turneului.

Written by: Somes Radio


0%