play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Apahida Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightDe ce se anunță stadioane pline la Cupa Mondială când sunt scaune goale?

General

De ce se anunță stadioane pline la Cupa Mondială când sunt scaune goale?

todaynoiembrie 23, 2022

Background
share close

Marți după-amiază, presa internațională a scris despre cum FIFA a modificat „peste noapte” capacitățile tuturor stadioanelor din Qatar, la scurt timp după ce fanii nu înțelegeau cum este posibil să fie prezenți la partide mai mulți spectatori decât locuri. În total, numărul de locuri de pe toate cele 8 stadioane a crescut cu 12%, de la 380.000, la 426.221.Pe lângă acest aspect, o altă controversă s-a iscat după primele meciuri din Qatar: faptul că organizatorii anunță arene pline, dar în imagini se văd clar zone cu scaune libere. Jurnaliștii de la The Guardian au venit cu câteva posibile explicații.

Prima are legătură cu faptul că persoanele care au bilete nu se prezintă la meciuri, aici fiind incluși și sponsorii sau alți invitați, care preferă să nu meargă la stadion.

A doua se referă la „practicile neautorizate” de achiziționare a tichetelor, britanicii vorbind despre mai mulți fani din Qatar care și-au cumpărat numeroase bilete folosind mai multe conturi FIFA, iar acum nu pot intra pe stadion.De asemenea, o altă posibilitatea este aceea ca suporterii străini care și-au cumpărat bilete pentru meciurile din Qatar să fi decis între timp să nu mai călătorească în țara gazdă a Mondialului.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunțat la fiecare meci de la turneul final asistențe mai mari decât capacitățile stadioanelor pe care s-au desfășurat partidele.

Primul caz de acest tip s-a petrecut chiar la meciul de deschidere, Qatar – Ecuador 0-2, unde organizatorii au anunțat că au asistat 67.372 de spectatori, deși capacitatea oficială a arenei Al Bayt era de doar 60.000 de locuri. Mai mult, în imaginile oferite de televiziuni se putea observa că existau numeroase locuri neocupte.

Situația s-a repetat și la următoarele meciuri, cum ar fi Anglia – Iran 6-2 (45.334 de suporteri anunțați, deși Khalifa International Stadium are doar 40.000 de locuri) sau Argentina – Arabia Saudită 1-2 (88.012, deși capacitatea Lusail Stadium este de doar 80.000 de locuri).

Forul mondial a actualizat în această după-amiază, pe site-ul oficial, datele stadioanelor care găzduiesc meciuri la turneul final, crescând numărul de locuri.

Spre exemplu, Lusail Stadium, arenă care va găzdui și finala Mondialului, apare acum având 88.966 de locuri, spre deosebire de 80.000 de locuri, atât cât era numărul oficial anunțat înainte de competiție.

Situația se repetă și la Al Bayt Stadium. De la 60.000 de locuri, stadionul a ajuns să aibă 68.895, conform actualizării făcută azi pe site-ul oficial al turneului.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Pensiile speciale din România sunt de opt ori mai mari decât cele normale!

Pensiile speciale din România sunt de opt ori mai mari decât cele normale. CÂT CÂȘTIGĂ ”SPECIALII” DIN ROMÂNIA Pensii medii: Procurori şi judecători: 20.159 de lei Membrii Corpului diplomatic şi consular: 5.727 de lei Parlamentari: 4.846 de lei Personal aeronautic civil navigant: 11.308 de lei Curtea de Conturi: 8.374 de lei Personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti: 4.881 de lei SURSA CNPP

todaynoiembrie 23, 2022


0%