Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal - Huedin jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Sighetu Marmatiei
Calator prin Ardeal - Negresti Oas jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Ciucea jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Negreni jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Camar jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Sanmartin Bihor
Calator prin Ardeal - Jibou Jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Cernesti Maramures
Călător prin Ardeal - Ardusat-județul Maramureș
Călător prin Ardeal - Certeze-județul Satu-Mare
Călător prin Ardeal-comuna Mireșu Mare-județul Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Letca- județul Sălaj
Călător prin Ardeal - comuna Dumbrăvița - Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Rona de Jos-Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Bistra - Maramureș
Călător prin Ardeal -comuna Săcălășeni Radio Someș
Calator prin Ardeal - Baia Mare
Călător prin Ardeal -județul Cluj Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Năpradea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Valea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Remetea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Recea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Repedea Radio Someș
Călător prin Ardeal -orașul Șomcuta Mare Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Budești Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Rozavlea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Poienile de sub Munte Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Strâmtura Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Cupșeni Radio Someș
today29/02/2024
„S-au acumulat foarte multe datorii. A crescut gradul de îndatorare al orașului cu tot felul de credite care care au fost accesate. Pe lângă aceasta, sunt facturi neplătite atât către furnizori, cât și către servicii din cadrul primăriei. Bani care ar trebui să meargă către sport, către sănătate…aceaste sume fiind neplătite, practic primăria are datorii. Taxele au crescut în continuare, proiectele care trebuiau finalizate sunt amânate sau se solicită suplimentări de fonduri. Din păcate, ceee ce putea să fie un reset, cu acest interimar pe care îl are domnul viceprimar cu atribuții de primar, nu se întâmplă, se lasă așteptat. Și asta pentru că a dat un semnal foarte clar că va duce în continuare politica falimentară pe care a făcut-o și primarul Cătălin Cherecheș.”, a declarat la Radio Someș deputalul Cristian Brian.
Unul dintre contractele la care se referă deputatul USR Cristian Brian are ca obiect activitățile de deszăpezire. Acesta include cea mai mare sumă din țară. În ce privește salubrizarea, la Baia Mare continuă să existe gropi de gunoi neconforme, iar facturile locuitorilor pentru serviciul de salubrizare au fost mărite, administrația actuală susține aceste contracte.
„Acele contracte păguboase cu diverse firme de casă continuă. Ba chiar dacă au fost semnate la suprapreț, ele au fost indexate cu rata inflației. Puteau să rămână foarte bine la acel nivel. De exemplu, avem cel mai mare contract de deszăpezire pe țară, după orice parametrii luăm. A fost și acesta indexat. Dacă ne gândim la ce înseamnă salubrizare la fel, contractul a crescut. Băimărenii vor trebui să plătească în plus cel puțin 10 la sută pentru fiecare factură. Asta în condițiile în care avem gropi de gunoi temporare sau neconforme la intrările în oraș.” , a adăugat deputalul Cristian Brian.
„Dacă ne uităm la ceea ce ar trebui să facă o administrație locală, la creșterea calității vieții, nici nu poate fi vorba! Nu avem parte de un oraș cu aer respirabil. Există aparate care măsoară calitatea aerului și dau Baia Mare pe locuri nu tocmai onorabile. În ce privește partea de servicii ale primăriei, nu avem digitalizare, nu avem inovare. Dacă un antreprenor sau un simplu cetățean are nevoie de autorizații, timpul de așteptare este cu mult mai mare decât în oricare alt oraș. Dacă ne gândim la educație și cultură e din nou un capitol deficitar pentru că nu mai avem capacitatea să ne atragem profesioniștii în Baia Mare. Instituțiile sunt subfinanțate, nu se fac suficiente eforturi pentru a dezvolta o universitate proprie sau măcar investiții pentru dezvoltarea învățământului dual. Aceasta ar putea să susțină și să dezvolte firmele locale, practic să producem ceva în municipiul nostru. Când vine vorba de cultură, Baia Mare, care își dorea cândva titlul de Capitală Europeană a Culturii, nici măcar nu și-a propus un buget suficient pentru instituțiile de cultură din subordine. De abia dacă ajung banii pentru plata personalului care lucrează în aceste instituții.”, a mai spus deputalul USR Cristian Brian.
„Dacă ne uităm la salariul mediu în oraș, care este sub toate celelalte reședințe de județ. Perspectivele sunt limitate în acest moment. Toți investitorii au fugit de un municipiu despre care se știa că trebuie să dai șpagă pentru a înființa o afacere. Mă refer la marii investitori, nu la SRL-urile mici.”, a menționat deputatul Brian.
„La nivelul municipiului Baia Mare ar putea să se întâmple multe lucruri mai bune. Este nevoie de o viziune bună și o planificare bună. Dacă am avea profesioniști atât la nivel politic și administrativ. Până la urmă ai nevoie de profesioniști atât în funcțiile politice cât și în cele administrative, oameni care știu și pot să creeze premisele unor investiții, să atragă fonduri europene. Și actualmente la nivelul primăriei avem astfel de profesioniști, dar toate eforturile lor au fost deturnate în favoarea unor interese meschine.”, a mai adăugat deputatul USR Cristian Brian.
Written by: Carmen Iancu
Copyright radio SOMES 2024