play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud: Grup infracțional destructurat de către procurori

today02/29/2024

Background
share close

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus, miercuri, reținerea a 7 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive,  trafic de droguri de mare risc, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetările efectuate în cauză  a reieșit faptul că în luna ianuarie 2024, trei dintre inculpați au constituit un grup infracțional organizat, specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, la care au aderat alți patru inculpați, fiecare membru având atribuții clar stabilite în interiorul grupului.

Materialul probator administrat a reliefat că liderul grupului a coordonat direct, dar și prin intermediul altor doi membri, întreaga activitate, a asigurat procurarea cantităților de drog și substanțe psihoactive și organizat activitatea de distribuție și vânzare în zona Văii Bârgăului și municipiului Bistrița.

Substanțele interzise erau mărunțite, cântărite și ambalate la domiciliul unuia dintre inculpați, după care erau comercializate fie direct, fie prin intermediul celorlalți membri, inclusiv unor consumatori minori.

Sumele încasate erau remise liderului, după ce membrul care vindea drogurile sau substanțele psihoactive își păstra un comision, așa cum era stabilit anterior în interiorul grupului infracțional organizat.
In sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul,  că în decembrie 2023 a fost prins în flagrant în timp ce conducea sub influența unor substanțe psihoactive, asupra sa fiind descoperite aproximativ 10 grame de substanță psihoactivă, cunoscută sub denumirea de ”zăpadă”.

În cursul aceleași zile, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud, au fost puse în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de substanțe psihoactive  și droguri de risc (substanță cristalină de culoare albă, substanță vegetală de culoare verde oliv),  mai multe comprimate triunghiulare de culoare aurie, obiecte purtătoare de urme substanță pulverulentă albă și vegetală, 37  cartușe de diferite calibre și dimensiuni, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a cinci dintre inculpații reținuți și cea a arestului la domiciliu față de un alt inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Carmen IANCU

Written by: Somes Radio


0%