play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Doliu în medicina pediatrică din România – A murit reputatul medic clujean, Nicolae Miu

today01/05/2024

Background
share close

Profesorul dr. Nicolae Miu a tratat de-a lungul carierei sale mii de copii. Era cunoscut drept ce mai bun medic pediatru din România.

Nicolae Miu s-a stins la Cluj-Napoca, pe 4 ianuarie 2024. Avea 81 de ani.

Profesorul dr. Nicolae Miu a fost specialist în pediatrie, gastroenterologie şi hepatologie, precum și în diabet, boli de nutriţie.

“Suntem profund îndureraţi de trecerea la cele veşnice a domnului profesor NICOLAE MIU, un OM, un PEDIATRU, clinician desăvârşit, PROFESOR, model şi mentor al multor generaţii de medici din toată ţara, decan iubit de studenţi, fondator al Societaţii Române de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie pediatrică şi a celei de Pediatrie Socială, vizionar în pediatrie şi educaţie medicală, unul din marii francofoni ai ţării, un om de o aleasă cultură, iubitor al operei, elegant şi sensibil, o personalitate complexă a pediatriei şi medicinei româneşti, greu de egalat.

Vă mulţumim cu respect, iubire şi recunoştinţă pentru tot ce aţi reprezentat pentru fiecare dintre noi şi pentru copiii din toată ţara! Drum lin, domnule Profesor!

Sincere condoleanţe familiei!”, transmit Colectivul Clinicii Pediatrie 2 din Cluj-Napoca, Societatea Română de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică și Societatea Română de Pediatrie Socială

Mesaje de condoleanțe de la oamenii care l-au cunoscut

După aflarea tristei vești paginile de socializare s-au umplut cu mesaje de condoleanțe și de recunoștință fată de profesorul Miu.

“Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște! Mulțumesc Domnule Profesor pentru ce ați făcut pentru fiica mea. Drum lin către îngeri că și Dvs.ati fost îngerul păzitor al tuturor copiilor bolnavi.”, a scris o clujeancă pe facebook

“Nu putem descrie în câteva cuvinte despre această personalitate, un om înzestrat doar cu calități care a avut mult respect față de toată lumea. Sincere condoleanțe familiei și bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace și liniște!”

“Respect și prețuire domnule profesor pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi! Sincere condoleanțe familiei! Bunul Dumnezeu să vă aibă în pază!”

“Drum lin printre îngeri Dr.Miu toată viața ai dedicat o copilașlor în urmă cu 40 de ani ai fost și salvatorul meu .Dumnezeu să vă aibă în pază!”

“Acest om deosebit ne-a salvat si noua fata acum 33 de ani. Drum lin spre cer domnule prof.dr Nicolaie Miu. Sincere condoleante familiei!”

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%