play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

General

Ei sunt românii care au cele mai puternice firme din țară: asta da lecție de afaceri

today03/02/2023

Background
share close

Mediul privat românesc se confruntă cu o serie de probleme și dificultăți în ultima perioadă, însă există în continuare companii foarte bune și performante, ce pot concura lejer la nivel internațional cu alte organizații.
Țara noastră are, în acest moment, patru companii care se află în topul celor mai performante 1.000 de companii din Europa, potrivit unei analize recent realizate de jurnaliștii Financial Times.
Conform studiului citat, este vorba despre giganții Wave Studio (pe locul 106, Rebeldot (211), Mevas Auto (660) și Tremend (708). Clasamentul listează acele companii europene care au atins cea mai mare rată de creștere anuală compusă a veniturilor între 2018 și 2021. Rata minimă de creștere medie necesară pentru a fi incluse pe listă a fost de 36,2% – puțin mai mică decât cea de 36,5% din ultima rundă.
Conform autorilor, Clasamentul FT 1.000 a fost creat printr-o procedură complexă. Deși căutarea a fost foarte amplă, clasamentul nu are pretenția de a fi complet, deoarece unele companii nu au dorit să își facă publice cifrele sau nu au participat din alte motive.
Nu toți patronii au probleme cu banii
În cadrul analizei se pune accentul pe condițiile economice din ultimii ani, cu precădere pe blocajele și restricțiile impuse în 2020 și 2021, evenimente ce au marcat puternic evoluția unor întregi sectoare de activitate.
În timp ce unele companii au ajuns să se prăbușească sau să aibă de suferit în general, altele au fost avantajate de ceea ce s-a întâmplat în pandemie și aici specialiștii vorbesc cu precădere despre sectorul tehnologic. Evident că oamenii stând în casă nu au mai ieșit la restaurante să mănânce, deci afacerile în turism s-au prăbușit, dar au optat pentru a-și cumpăra un televizor mai mare sau un nou joc video. Aceasta a fost tendința afacerilor în ultimii ani, puternic influențată de ceea ce s-a întâmplat în spectrul sanitar.
Printre criteriile ce stau la baza apariției pe această listă a companiilor, amintim venituri de cel puțin 100.000 euro generate în 2018, Compania să fie independentă (compania nu este o filială sau o sucursală de orice fel) și o creștere organică a veniturilor între 2018 și 2021.

Written by: Somes Radio


0%