play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Apahida Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightEi sunt românii care au cele mai puternice firme din țară: asta da lecție de afaceri

General

Ei sunt românii care au cele mai puternice firme din țară: asta da lecție de afaceri

todaymartie 2, 2023

Background
share close

Mediul privat românesc se confruntă cu o serie de probleme și dificultăți în ultima perioadă, însă există în continuare companii foarte bune și performante, ce pot concura lejer la nivel internațional cu alte organizații.
Țara noastră are, în acest moment, patru companii care se află în topul celor mai performante 1.000 de companii din Europa, potrivit unei analize recent realizate de jurnaliștii Financial Times.
Conform studiului citat, este vorba despre giganții Wave Studio (pe locul 106, Rebeldot (211), Mevas Auto (660) și Tremend (708). Clasamentul listează acele companii europene care au atins cea mai mare rată de creștere anuală compusă a veniturilor între 2018 și 2021. Rata minimă de creștere medie necesară pentru a fi incluse pe listă a fost de 36,2% – puțin mai mică decât cea de 36,5% din ultima rundă.
Conform autorilor, Clasamentul FT 1.000 a fost creat printr-o procedură complexă. Deși căutarea a fost foarte amplă, clasamentul nu are pretenția de a fi complet, deoarece unele companii nu au dorit să își facă publice cifrele sau nu au participat din alte motive.
Nu toți patronii au probleme cu banii
În cadrul analizei se pune accentul pe condițiile economice din ultimii ani, cu precădere pe blocajele și restricțiile impuse în 2020 și 2021, evenimente ce au marcat puternic evoluția unor întregi sectoare de activitate.
În timp ce unele companii au ajuns să se prăbușească sau să aibă de suferit în general, altele au fost avantajate de ceea ce s-a întâmplat în pandemie și aici specialiștii vorbesc cu precădere despre sectorul tehnologic. Evident că oamenii stând în casă nu au mai ieșit la restaurante să mănânce, deci afacerile în turism s-au prăbușit, dar au optat pentru a-și cumpăra un televizor mai mare sau un nou joc video. Aceasta a fost tendința afacerilor în ultimii ani, puternic influențată de ceea ce s-a întâmplat în spectrul sanitar.
Printre criteriile ce stau la baza apariției pe această listă a companiilor, amintim venituri de cel puțin 100.000 euro generate în 2018, Compania să fie independentă (compania nu este o filială sau o sucursală de orice fel) și o creștere organică a veniturilor între 2018 și 2021.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Deputatul Viorel Băltărețu, dezbate joi, 2 martie, la Radio Someș, împreună cu ascultătorii, problema pensiilor speciale

Deputatul USR Viorel Băltărețu vine joi, 2 martie, la Radio Someș, de la ora 14, într-o dezbatere cu ascultătorii, despre pensiile speciale din România. "Are nevoie România de pensii speciale?" e întrebarea pe care deputatul de Cluj o va dezbate împreună cu ascultătorii, ce pot intra în direct, apelâd la 0263 212 500. E printre primele dezbateri de acest fel în România în care un politician e dispus să răspundă […]

todaymartie 1, 2023


0%