Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal - Orasul Cavnic Jud. Maramures
Calator prin Ardeal - Satulung jud. Maramures
Calator prin Ardeal - Huedin jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Sighetu Marmatiei
Calator prin Ardeal - Negresti Oas jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Ciucea jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Negreni jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Camar jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Sanmartin Bihor
Calator prin Ardeal - Jibou Jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Cernesti Maramures
Călător prin Ardeal - Ardusat-județul Maramureș
Călător prin Ardeal - Certeze-județul Satu-Mare
Călător prin Ardeal-comuna Mireșu Mare-județul Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Letca- județul Sălaj
Călător prin Ardeal - comuna Dumbrăvița - Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Rona de Jos-Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Bistra - Maramureș
Călător prin Ardeal -comuna Săcălășeni Radio Someș
Calator prin Ardeal - Baia Mare
Călător prin Ardeal -județul Cluj Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Năpradea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Valea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Remetea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Recea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Repedea Radio Someș
Călător prin Ardeal -orașul Șomcuta Mare Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Budești Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Rozavlea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Poienile de sub Munte Radio Someș
today28/07/2023
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, la conferinţa regională „Reciclăm în România”, că, în opinia sa, reciclarea este importantă pentru un mediu sănătos, slujbe bine plătite şi pentru economie.
În mesajul transmis la conferinţa de la Cluj-Napoca, primarul a subliniat că reciclarea este o reîntoarcere la natură, exemplele privind reciclarea hârtiei şi a cartonului arătând cât de mult putem economisi în resurse prin procesele de reciclare, comparativ cu producerea de noi materiale din materii prime.
„Ne dăm seama fiecare dintre noi că nu mai e timp de pierdut. Oricum am pierdut foarte mult timp, lumea oricum a luat-o razna, scuzaţi-mi expresia mai puţin academică. Iar întoarcerea la natură este fundamentală. Iar reciclarea este, de fapt, o reîntoarcere la natură, a lua presiunea de pe natură, pe care am dus-o la un nivel absolut inimaginabil. Şi atunci să nu ne mirăm că planeta şi că natura, odată afectată în asemenea manieră, se întoarce cu vijelii, cu caniculă, cu cutremure, cu inundaţii. Atunci, până nu e prea târziu, trebuie să vedem ce facem fiecare dintre noi. Şi aici, acum, suntem la componenta aceasta de reciclare”, a precizat Emil Boc.
Edilul a atras atenţia asupra gravei probleme a plasticului, subliniind impactul negativ pe care îl are asupra planetei şi sănătăţii noastre. Cu miliarde de sticle de plastic şi pungi folosite în fiecare an, reciclarea devine şi mai importantă pentru a combate poluarea şi contaminarea mediului înconjurător.
„Ştim că plasticul este cel mai nociv element. Din nefericire, el nu se descompune decât în sute de ani, ajunge în oceane, ajunge după aceea să se infiltreze în apă, ajunge în hrană, ajunge în organismul nostru şi noi ajungem la spital şi după aceea la cimitir. Îmi pare rău că sunt aşa de tranşant şi de direct. Asta e realitatea, la proporţia la care vorbim, la cifrele pe care le avem. Există mai mult plastic în ocean decât stele în Calea Lactee. Pentru romantici, e bine să aibă şi această imagine. Da, când ne uităm la Calea Lactee şi că e infinită în stele, să ştiţi că în oceane e mai mult plastic, de câte stele avem în Calea Lactee”, a adăugat Emil Boc.
În plus, acesta a evidenţiat că reciclarea aduce avantaje în multiple domenii: protejarea mediului şi a sănătăţii noastre, generarea de noi locuri de muncă şi stimularea economiei.
„Reciclarea e importantă, în primul rând, pentru mediu şi sănătatea noastră. Doi: este important pentru slujbe. Gândiţi-vă că din această industrie se produc foarte multe slujbe bine plătite. Trei: e important pentru economie, pentru ceea ce înseamnă banii pe care să-i avem în buzunar. Deci, când aveţi cel puţin aceste trei avantaje, repet mediu sănătos, slujbe bine plătite şi bani în buzunar, cred că ar trebui să reflectăm mai mult asupra acestei necesităţi şi această conştiinţă ecologică de care vorbesc să capete tot mai mult dimensiuni”, a conchis Emil Boc.
Written by: Petrica
Emisiune informativă și de dezbateri pe teme de actualitate din domeniul agriculturii.
closeCopyright radio SOMES 2024