play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Oncești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Ieud Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

General

Emil Boc: Reciclarea înseamnă mediu sănătos, slujbe bine plătite și bani în buzunar

today07/28/2023

Background
share close

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri, la conferinţa regională „Reciclăm în România”, că, în opinia sa, reciclarea este importantă pentru un mediu sănătos, slujbe bine plătite şi pentru economie.

În mesajul transmis la conferinţa de la Cluj-Napoca, primarul a subliniat că reciclarea este o reîntoarcere la natură, exemplele privind reciclarea hârtiei şi a cartonului arătând cât de mult putem economisi în resurse prin procesele de reciclare, comparativ cu producerea de noi materiale din materii prime.

„Ne dăm seama fiecare dintre noi că nu mai e timp de pierdut. Oricum am pierdut foarte mult timp, lumea oricum a luat-o razna, scuzaţi-mi expresia mai puţin academică. Iar întoarcerea la natură este fundamentală. Iar reciclarea este, de fapt, o reîntoarcere la natură, a lua presiunea de pe natură, pe care am dus-o la un nivel absolut inimaginabil. Şi atunci să nu ne mirăm că planeta şi că natura, odată afectată în asemenea manieră, se întoarce cu vijelii, cu caniculă, cu cutremure, cu inundaţii. Atunci, până nu e prea târziu, trebuie să vedem ce facem fiecare dintre noi. Şi aici, acum, suntem la componenta aceasta de reciclare”, a precizat Emil Boc.

Edilul a atras atenţia asupra gravei probleme a plasticului, subliniind impactul negativ pe care îl are asupra planetei şi sănătăţii noastre. Cu miliarde de sticle de plastic şi pungi folosite în fiecare an, reciclarea devine şi mai importantă pentru a combate poluarea şi contaminarea mediului înconjurător.

„Ştim că plasticul este cel mai nociv element. Din nefericire, el nu se descompune decât în sute de ani, ajunge în oceane, ajunge după aceea să se infiltreze în apă, ajunge în hrană, ajunge în organismul nostru şi noi ajungem la spital şi după aceea la cimitir. Îmi pare rău că sunt aşa de tranşant şi de direct. Asta e realitatea, la proporţia la care vorbim, la cifrele pe care le avem. Există mai mult plastic în ocean decât stele în Calea Lactee. Pentru romantici, e bine să aibă şi această imagine. Da, când ne uităm la Calea Lactee şi că e infinită în stele, să ştiţi că în oceane e mai mult plastic, de câte stele avem în Calea Lactee”, a adăugat Emil Boc.

În plus, acesta a evidenţiat că reciclarea aduce avantaje în multiple domenii: protejarea mediului şi a sănătăţii noastre, generarea de noi locuri de muncă şi stimularea economiei.

„Reciclarea e importantă, în primul rând, pentru mediu şi sănătatea noastră. Doi: este important pentru slujbe. Gândiţi-vă că din această industrie se produc foarte multe slujbe bine plătite. Trei: e important pentru economie, pentru ceea ce înseamnă banii pe care să-i avem în buzunar. Deci, când aveţi cel puţin aceste trei avantaje, repet mediu sănătos, slujbe bine plătite şi bani în buzunar, cred că ar trebui să reflectăm mai mult asupra acestei necesităţi şi această conştiinţă ecologică de care vorbesc să capete tot mai mult dimensiuni”, a conchis Emil Boc.

Written by: Somes Radio


0%