play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

Emil Pîrțoc: „Dacă cetățenii vor continua să dea în judecată Primăria comunei Iclod pe teme de cadastru, vom epuiza bugetul!”

today01/22/2024

Background
share close

Situație îngrijorătoare la nivelul comunei Iclod din județul Cluj. Până acum s-au deschis 20 de procese în instanță pe tema cadastrului general. Situația a fost prezentată de primarul Emil Pîrțoc, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii, la care a participat și conducerea centrală a ANCPI.

„Avem în jur de 20 de procese deschise deja din cauza problemelor de cadastru. Dintre acestea, două au fost deja soluționate de instanțe. Cheltuielile de judecată trebuie să le suportăm din bugetul comunei. Dacă cetățenii vor continua să dea în judecată Primăria comunei Iclod pe teme de cadastru, vom epuiza bugetul. Este o situație pentru care trebuie să găsim soluții. Primăria nu este parte în contractul de cadastrare, în prezent. Pe viitor, va trebui să cuprindem în aceste contracte și specialiștii din cadrul primăriilor, pentru lucrurile vor lua o altă direcție. Se vor evita multe din greșelile care s-au făcut. Gereșelile sunt fie de natura erorilor omenești, fie din lipsa de personal autorizat sau din nepăsare.  Din discuțiile cu colegii primari, înțeleg că mulți sunt reticenți în a include primăriile în activitățile de cadastru. Dar pentru ca situația de la Iclod să nu se repete, cred ca ar trebui să identificăm soluții.”, a spus primarul Emil Pîrțoc.

Totodată, edilul a făcut apel la conducerea OCPI Cluj , pentru a obține sprijinul profesioniștilor din instituție pentru rezolvarea problemelor legate lucrările de cadastru derulate în comună.

Întâlnirea de lucru a fost organizată la Iclod Arena. Pe lângă conducerea centrală a ANCPI, au participat reprezentații OCPI CLUJ și cetățenii comunei.

Reamintim că, la începutul anului trecut, mai mulți locuitori ai satului Livada din comuna Iclod s-au trezit cu terenurile intabulate greșit. Măsurătorile s-au făcut fără ca cetățenii să fie prezenți, iar în cele din urmă, terenurile au fost mutate în vecini. La vremea respectivă, a fost sesizat directorul OCPI Cluj, care a spus că angajații instituției au verificat doar parțial lucrările efectuate de firma contractată.  Cetățenii s-au adresat instanțelor de judecată pentru a corecta actele.

Proiectul a fost derulat cu fonduri de la Uniunea Europeană, în cadrul unui program național, derulat de ANCPI.

 

Written by: Somes Radio


0%